Første Rallycross-seier for Henrik!

Foran 12 000 tilskuere midt i Stockholm, på Solvalla travbane som har blitt omgjort til bilbane for anledningen, gjorde Henrik Krogstad nesten rent bord i den skandinaviske serien RallyX Nordic, i klassen Supercar Lites!

Dette var hans tredje løp i serien, og har nå klatret seg opp til tredjeplass sammenlagt med bare 3 poeng opp til førsteplassen!

Kvalifisering:

Henrik starter første dagen med å ha bestetid på første trening, nok en gang på en helt ukjent bane.
I første kvalifisering blir det mye kluss med startprosedyren, da denne var annerledes enn tidligere løp.
Dette gjør at Henrik og nabobilen tror at noen har tjuvstartet og blir stående igjen.
Dette skjer to ganger på rad, før banemannskapet kommer ut på banen for å finne ut hva som foregår.

Når starten endelig går, er Henrik fortsatt rask, men på en av de siste rundene stopper motoren, og han blir stående en stund før bilen starter igjen. Dette resulterer i en dårlig tid, og ikke nok med det så har han fått 30 sekunder tidsstraff når han kommer til mål, for å ha misforstått startprosedyren.
Henrik ligger nå i bunnen av listen etter første kvalifisering. Ikke en optimal start på dagen!

Fra bunnen er det bare en vei å gå, OPP!

I andre kvalifisering snur lykken, Henrik går først ut fra start og blir liggende i tet, tar alternativsporet på siste runde og krysser mållinjen med god margin ned til andreplassen. Bestetid totalt, gir beste startsport i tredje kvalifisering.

Tredje kvalifisering blir nesten som en reprise av den foregående, starten går og Henrik går i tet og lager en stor nok luke til alternativspor på siste runde. Krysser mållinjen igjen med god margin ned til andreplass og teamkamerat William Nilsson.
Bestetid i tredje kvalifisering gir nok poeng til startspor nr.1 i semi-finale nr 2. Et veldig godt utgangspunkt for finaler, noe Henrik merker godt på kroppen.

Finaler:

I semi-finalen får Henrik igjen en god start og går først inn i første sving. Herfra holder han på førsteplassen, med en luke bakover som bare vokser. Tar alternativsporet på siste runde igjen og går over mål som første mann! På grunn av poeng fra innledende runder gir dette Henrik beste startspor i finalen.

I finalen blir det kluss med starten igjen, starten går og Henrik er rask, først inn i første sving igjen, men løpet blir stoppet. Ingen får beskjed om hvorfor, men de må ta starten på nytt.
Nå får Henrik en litt dårligere start og går inn i første sving som nr 2, men han suger seg på bilen foran og kryper innpå. Når bilen foran går i alternativsporet på andre runde, går Henrik opp i tet og får kjøre sitt eget tempo videre, nå lager han stor nok luke til å ta alternativsporet på nest siste runde, herfra til målgang var Henrik sikker på seieren og krysser mållinjen først igjen!

16/6-17/6 RallyX Nordic Solvalla deltävling 3 Foto Tony Welam /STCC

Henrik:

«Et av mine største høydepunkter i karrieren!»

«Det har vært en helt fantastisk helg her på Solvalla, jeg hadde ikke trodd dette etter alt styret i første kvalifisering, med tidsstraff og motorstopp. Banen passet meg bra og jeg fant flyten fort utover. Det å ta min første rallycross seier her, midt i Stockholm foran 12 000 tilskuere og dette anlegget er bare helt fantastisk! Ubeskrivelig! Nå må vi bare fortsette å holde flyten for å kjempe om seier sammenlagt i serien!»

Henrik har nå klatret opp på pallen sammenlagt, med bare tre poeng opp til førsteplassen.

SuperCar Lites sammenlagt:

1. William Nilsson 74 p
2. Simon Olofsson 72 p
3. Henrik M Krogstad 71 p 
4. Viktor Johansson 53 p
5. Sondre Evjen 49 p 
6. Vasiliy Gryazin 38 p
7. Thomas Holmen 35 p
8. Anders Michalak 31 p
9. Glenn Haug 29 p
10. Sandra Hultgren 28 p