Første rene kvinnelige jury noensinne

Jury
For første gang noensinne i bilsporthistorien er det en ren kvinnejury i en VM-runde. Det skjer på norske Lånkebanen under helgens VM-runde i rallycross.

-Utrolig hyggelig at det skjer nettopp i Norge. Vi har en stor kvinneandel både blant aktive utøvere og funksjonærer, så når det først skulle bli en ren kvinnelig jury i et VM-løp så er vi glade for at det skjer hos oss, sier generalsekretær Hallgeir Raknerud i Norges Bilsportforbund.

Det er britiske Cheryl Lynch, belgiske Liliane Notermans og norske Anne-Kjersti Ludviksen fra Hønefoss som utgjør juryen som skal passe på at alt går riktig for seg når Petter Solberg og hans konkurrenter er i aksjon i helgen.

Ikke i noen VM-gren i det internasjonale bilsportforbundet (FIA) har det tidligere vært en ren kvinnejury. Selv om de tre skriver historie på norske Lånkebanen i helgen er de ikke oppnevnt av den grunn. De er oppnevnt på grunn av sine kvalifikasjoner.

Det norske jurymedlemmet Anne-Kjersti Ludviksen har bakgrunn både som fører selv, arrangør og jurymedlem i en rekke norske billøp opp gjennom årene.

-Det er første gang jeg er jurymedlem i et VM-løp så det er klart jeg er spent. Men har funnet en god tone oss jentene imellom, så jeg gleder meg bare til at det hele drar i gang, sier Anne-Kjersti Ludviksen.