Førsteårsjunior Tobias Spangen vant Juniorlandsfinalen

NMK Aremark stod som arrangør av Juniorlandsfinalen 2022 på Brekka Motorbane med 120 av landets lovende bilsportutøvere til start.

Tobias Spangen (15) fra NMK Hamar hadde et mål når han skulle starte i sin første Juniorlandsfinale; å komme i en finale og kjøre seg oppover. Eller bare rett i A-finalen. Og det var det som skjedde. For med fremragende kjøring i de fire innledende omgangene stod han som en av tre med full pott og dermed rett i A-finalen.

Full pott hadde også Erling B. Tjelta (NMK Egersund) og Benjamin Tveit Halvorsen (NMK Larvik). I tillegg var Simen Johansen (NMK Vikedal) direktekvalifisert til A-finalen. For Henrik Tandberg Håkonsen (NMK Gardermoen) ble det litt mer spennende fordi han måtte gjennom en trekning før det var klart at han var klar for A-finalen. Markus Andre Jacobsen (NMK Kongsberg) vant B-finalen og var dermed sjette utøver i A-finalen.

Det var Simen Johansen som tok starten med sin Opel Ascona, men så kom en Mitsubishi Colt med Tobias Spangen bak rattet og fra første sving og til mål ledet han A-finalen. I et klokkerent samspill mellom bil og sjåfør fløy de de inn til seier i Juniorlandsfinalen 2022. Tobias er en erfaren bilsportutøver tross sin unge alder. Han ble Norgesmester i Crosskart 125 ccm i 2021 og vant NM-runden i samme klasse på Konsmo tidligere i år.

Bak Spangen kjørte Erling B. Tjelta også kjempebra og det var bare centimenter som skilte de to når Spangen kom ut av alternativsporet på siste runde. Tjelta ble dermed nummer to tett fulgt av Henrik Tandberg Håkonsen på tredjeplass.

Komplett resultatliste