Fortjenstmedalje i gull til Geir Iversen

Norges ubestridte «Mr. Crosskart», Geir Iversen (58), er tildelt fortjenstmedaljen i gull av Norges Bilsportforbund.

Den høyeste utmerkelse man kan få fra Norges Bilsportforbund er forbundets fortjenstmedalje i gull. I statuttene står det at gullmedaljen kan tildeles personer som gjennom minst 25 år har nedlagt et særdeles betydningsfullt arbeid for norsk bilsport.

-Det er mange som har lang fartstid i Norsk Bilsport, og noen har tatt et større ansvar enn andre, og nedlagt mer enn det man kan forvente på frivillig basis. Geir er en av disse, og det er en glede å kunne overrekke ham gullmedaljen, sier Bilsportforbundets president Finn Eirik Eilertsen. Geir Iversen mottok utmerkelsen under forbundet Bilsportgalla på lørdag og fikk stående applaus fra rundt 790 gjester.

Geir Iversen har vært betydningsfull for utviklingen av crosskart i Norge. Crosskart er etter hvert blitt en viktig rekrutteringsklasse for både rally og rallycross, og utøverne kan starte i grenen allerede som seksåringer.

Det var i 1989 denne grenen inntok Norsk Bilsport. Grenen kom fra Sverige og ble for første gang her i landet vist under en EM-runde i rallycross på Lyngåsbanen. Geir Iversen hadde tatt turen fra Hønefoss til Lier, og han fattet stor interesse for crosskarten. Han fikk egne tanker i hodet om hvordan dette kjøretøyet kunne utvikles til noe bedre. Han startet i egen regi å designe og produsere kjøretøy selv. I 1991 tok han kontakt med Bilsportforbundet og der og da var grunnlaget for suksess lagt.

Geir Iversen var selv aktiv fører i mange år, men først og fremst ledet han crosskartens utvikling i Norge, og etter hvert tok han også et stort ansvar for Nord Europa og sørget for felles reglement for alle nasjoner i FIA North Europe Zone. Iversen er fortsatt leder av Crosskartseksjonene i NBF.

Etter hvert fikk også det internasjonale forbundet FIA opp øynene for crosskart, og man kan trygt si at i dag er grenen anerkjent for den viktigste for rekruttering til Rally og Rallycross også internasjonalt.