Fortjenstmedaljer til Jorunn og Tore Ingebretsen

ingebretsen-16-09-17
Norges Bilsportforbund har tildelt ekteparet Jorunn og Tore Ingebretsen fra KNA Varna i Østfold forbundets fortjenstmedaljer for sin enorme innsats for både sin egen klubb og norsk bilsport.


-Jorunn og Tore Ingebretsen er selve symbolet på den enorme dugnadsinnsatsen som er nedlagt av medlemmene i KNA Varna gjennom mange år. Deres utrettelige innsats har gjort at klubbens gokartbane nå fremstår som den aller beste i klassen og klubben er mer veldrevet enn noen gang. Det er mange, langt utenfor klubbens og Østfolds grenser, som har mye å takke Jorunn og Tore for.
Det sa Generalsekretær i Norges Bilsportforbund Hallgeir Raknerud da han overrakte fortjenstmedaljene på lørdag. Da var det åpning av den siste utvidelsen og oppgraderingen av den nå 1.028 meter lange banen i Våler kommune.

 

Varna Kart Ring har vært den ledende arenaen for gokartsporten i Norge helt siden banen ble innviet i 1982. 34 år senere er banen etter den siste utvidelsen og oppgradering kanskje den flotteste av alle i Norge. På de siste 10 årene er det bygget et flott klubbhus på over 500 kvm på anlegget og et moderne dommertårn over tre etasjer. I disse dager tas den nye banen i bruk, og anlegget fremstår nå som et praktanlegg. Det er investert 14 millioner kroner i anlegget i denne perioden, i tillegg til dugnadsinnsatsen som også kan verdsettes til flere millioner. Til tross for investeringene er KNA Varna en gjeldfri klubb.

varan-kart-ring-16_09
-Det er vanskelig å motivere til dugnadsinnsats i dag, men i KNA Varna lever dugnadsånden. Mye takket være Jorunn og Tore som er ildsjelene både i klubbens styre, i alle arrangementer og ikke minst på selve baneanlegget. For Bilsportforbundet er det viktig å vise takknemlighet overfor frivillige og det er neppe noen som har fortjent fortjenstmedaljer bedre enn Jorunn og Tore, sa Raknerud videre.

varna1I tillegg til å være en veldrevet klubb med et fantastisk baneanlegg har KNA Varna opp gjennom årene fostret en rekke talentfulle førere. Det gode miljøet har gitt norgesmestre på rekke og rad. Internasjonale førere som Dennis Olsen og Eyvind Brynildsen er begge flasket opp i dette miljøet.
Jorunn og Tore Ingebretsen fikk sine fortjenstmedaljer under den offisielle åpningen av den nye banetraseen på KNA Varna Kart Ring på lørdag. De to ble i 2007 også tildelt NBFs utmerkelse «Årets drivaksel» som går til frivillige som har bidratt langt utover det normale i bilsporten.

Under «nyåpningen» på Varna på lørdag var både ordførere i Våler, Reidar Kaabbel, leder av Østfold fylkes kultur- og næringsutvalg Andreas Lervik, KNAs president Finn Eirik Eilertsen,  NBFs generalsekretær Hallgeir Raknerud og leder av NBFs kartingseksjon Geir Leret Andersen til stede. I tillegg var svært mange av klubbens medlemmer på plass, og det var stor spenning blant mange førere som skulle kjøre den nye banen for første gang under lørdagens trening.

 

varna2