Fortjenstemedaljer til Solbergseter og Fulland

fulland_raknerud_solbergseter-161115Norges Bilsportforbund har tildelt Tor Solbergseter og John Fulland fra KNA Kongsvinger forbundets fortjenstmedaljer for sin langvarige innsats, både i egen klubb og norsk bilsport.

 


-Både Solbergseter og Fulland har vært en del av norsk bilsport i en mannsalder. De var begge med da det ble arbeidet aktivt med å få i gang rallysporten igjen etter en lengre periode med forbud. I 1982 arrangerte KNA Kongsvinger et prøveløp, to år før myndigheten ga klarsignal for opphevelse av rallyforbudet. Allerede den gang var både Fulland og Solbergseter aktivt med i arrangementet, sier Generalsekretær i NBF, Hallgeir Raknerud.

Tor Solbergseter og John Fulland fikk sine utmerkelser under et medlemsmøte i KNA Kongsvinger tirsdag kveld. Klubben som i disse dager feirer sitt 90-årsjubileum er fortsatt en av de mest aktive i norsk bilsport. KNA Rally Finnskog har vært arrangert hele 32 ganger, og er fortsatt et attraktivt løp i NM-serien. Det var i Kongsvinger drømmen om en VM-runde oppstod, en drøm som resulterte i Rally Norway i 2007 og 2009.

John Fulland ble medlem av KNA Kongsvinger allerede i 1967. Han har hatt en rekke verv i klubben, blant annet som leder fra 1996-2000. Fulland har også vært varamedlem til hovedstyret i KNA, og han fikk KNAs sportsmedalje i 1976.

Tor Solbergseter har vært medlem av KNA Kongsvinger siden 1975. Han var formann i klubben i 1994/95. Han har tidligere fått både KNAs fortjenstmedalje og sportsmedalje.