Fortsetter i dreamteam

WRC Rallye Australia
Andreas Mikkelsen er strålende fornøyd med å være en del av VW Motorsport – og VW Motorsport er strålende fornøyd med nordmannen. Nå er det klart at han kjører for verdens beste rallyteam også neste sesong.

Nordmannen har i praksis sikret seg bronsemedaljen i årets rally-VM to runder før slutt. Torsdag kveld kjøres første etappe av Rally Spania, og Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene kan slippe seg løs i visshet om at de er klare for Volkswagen Motorsport også i 2015. Det samme gjelder for VM-leder Sebastian Ogier og VM-toer Jari-Matti Latvala. Det ble offentliggjort torsdag formiddag.

– Å være en del av ”dreamteam” er fantastisk motiverende og lærerikt. Jeg kan se tilbake på to ekstremt utviklende år i Volkswagen Motorsport, hvor jeg har hatt en meget fin progresjon. Jeg er sikker på at vi kommer til å utvikle oss videre av å være en del av det beste rallyteamet i verden. Det å få være på lag med Sebastien og Jari-Matti, er den beste muligheten jeg kan få i rally. Da kan jeg lære av de beste, samtidig som jeg kjører den samme bilen og kan sammenligne meg med dem, sier en fornøyd Andreas Mikkelsen.

25-åringen har opplevd sitt store rallygjennombrudd denne sesongen, og har levert over all forventning. I de to siste løpene i Spania og Wales kjører han for seier, og han kan så langt se tilbake på fem pallplasser på 11 løp i år. Ikke rart teamsjef Jost Capito smiler bredt om dagen.

– Vi har for tiden de tre beste rallyførerne i verden, og kontinuitet er en suksessfaktor i motorsport. Derfor er vi henrykt over at vi har forlenget vårt samarbeid med Sebastian Ogier, Jari-Matti Latvala og Andreas Mikkelsen. Sammen med guttas kartlesere er de alle tre en avgjørende del av Volkswagens store suksess i WRC. Og jeg er sikker på at vi sammen vil oppleve enda mer suksess i tiden som kommer, sier Capito, som har gitt Andreas frie tøyler til å kjøre for seier i de to siste løpene.

Rally Spania innledes for øvrig i kveld med en publikumsetappe i Barcelona. Løpet avsluttes søndag.