Fra 13. til 2. plass i EM finalen

A_Bakkerud_13_estering
– Dette var helt rått og noe av de villeste jeg har opplevd som rallycrossfører.

Vi klarer og ta oss fra en 13. plass etter kvalifisering, og til en 2. plass i finalen, og sikrer samtidig 4. plassen i mesterskapet. Jeg er utrolig godt fornøyd med resultatet og min første sesong i SuperCars, sier Andreas Bakkerud.

 

Etter en helg med mye uflaks snudde det brått for bergenseren.

– Vi hadde farten inne hele helgen, men etter endt kvalifisering var vi som nummer 13 et poeng unna semifinale, og helgen var i utgangspunktet over. Man har jo alltid et håp om at et under skal skje, og denne gangen var flaksen på min side, smiler Andreas Bakkerud og utyper: – En av førerne i semifinalen raste sin motor, og dermed rykket jeg opp en plass, og inn i semifinalen. Noen andres ulykke ble min flaks i dag.

 

Dramaturgien var perfekt

I semifinalen viste Bakkerud at han ikke bare har flaks, og kjørte inn til en sterk 2. Plass i sin semifinale, og var klar til finale fra fjerde startspor.

Finalene i Tyskland har i mange år vært kjent for å være brutale for bil og førere, og sesongavslutningen for 2013 ble intet unntak. Etter fire runder tok en av bilene fyr, og løpet ble rødflagget. Rekkefølgen ble så avgjort av hvordan bilene lå plassert da fire runder ble passert. Da var Andreas 0.1 sekund bak nummer lederen.

– Det var helt spinnvilt! Det var biler, deler og førere over alt fra første meter i finalen.

Det at vi tok oss fra en 13. plass og opp til nest øverste trinn på pallen i dag er helt rått, forteller en fornøyd Bakkerud. Foran Andreas kom landsmannen Alexander Hvaal, og teamkompis og sjef Liam Doran ble nummer 3.

 

Oppladningen til helgen var også meget spesiell for den unge bergenseren som etter et tapt veddemål haiket fra Bergen og helt til banen i Tyskland.

Turen fikk en enrom oppmerksomhet i sosiale medier, og norske medier.

– For meg var det egentlig en oppladning som satte ting i et godt perspektiv, og gav meg nye motivasjon. Det gav meg en mulighet til å gjøre noe nytt, og man må ta de muligheter man får å gjøre maksimalt utav dem, akkurat som vi gjorde i dag, sier Bakkerud som også hadde stor støtte på tribunen denne helgen fra 60 tilreisende Baby-Blue supportere.

-Jeg må også gi en takk til mine fantastiske støttespillere, de er definitivt verdens beste.

 

Andre halvdel av sesongen har vært en stor opptur for Bakkerud, og 2. Plassen denne helgen viste at han hører til helt i toppen av den gjeveste klassen i Rallycross.

Neste år er det enda gjevere medaljer å kjempe om, da endres statusen i mesterskapet til VM. – Vi starter også på et nytt løp i dag. Nå skal jeg gi alt for å finne en løsning for 2014 sesongen! Jeg har en drøm om å kjempe om VM tittel og skal gi alt for å stille til start med best mulig forutsetninger for det, avslutter Bakkerud med sitt vante smil.