Fra Bahrain til Italia for Pål

p_varhaug.jpgPå grunn av opptøyene i Bahrain ble finaleløpet for Pål Varhaug i GP2 Asia avlyst. Nå er løpet flyttet til italienske Imola.

Norges eneste GP2-fører, Pål Varhaug, har hatt noen spennende dager den siste tiden. For to uker siden måtte han rømme Bahrain da han havnet midt oppe i de voldelige opptøyene, og runde tre og fire i GP2 Asia som etter planen skulle gå på Bahrain International Circuit ble avlyst. Også runde fem og seks, de to finaleløpene i GP2 Asia, skulle etter planen kjøres i Bahrain sammen med Formel 1-åpningen den 12. og 13. mars, men også disse løpene ble avlyst. Men nå har i hvert fall to av disse fire løpene blitt erstattet med løpsweekend på italienske Imola den 19. og 20. mars.

-Jeg er veldig glad for at jeg kom meg ut av Bahrain, men det var samtidig kjedelig å ikke få kjøre. GP2 Asia er viktig for meg som trening foran den ordentlige GP2-sesongen som starer i mai, men nå blir det i hvert fall noe kjøring på Imola, sier 20-åringen fra Ålgård.

Ettersom dette er den første sesongen for nordmannen i GP2 så er all kjøretrening før hovedsesongen braker løs i Istanbul den 7. mai viktig. Nivået i GP2 er skyhøyt, og bilene er ekstremt raske.

-Nå er det litt spesielt at et løp i GP2 Asia skal gå i Europa, men slik måtte det bli denne gangen. Og Imola er en bane jeg liker godt, og hvor jeg har kjørt fort i andre klasser tidligere.

Imola var i mange år en del av Formel 1-sirkuset, og er best kjent for dødsulykken til Ayrton Senna i 1994. Banens offisielle navn er Autodromo Enzo e Dino Ferrari, og den er bygd om noe de siste årene.