Fra Oslo til Monte Carlo

mc hist 16 2
Onsdag morgen startet tolv historiske rallybiler den lange ferden fra Oslo til Monte Carlo, da KNA arrangerte starten for det 19. Rally Monte Carlo Historique utenfor Nationaltheatret.

– Norge har lange tradisjoner for å være et av startstedene til Rally Monte Carlo, og det er spesielt moro å se at så mange bilentusiaster har tatt turen hit til Spikersuppa i dag. Bil er gøy, og det er tydelig at det er mange her i Oslo sentrum som også synes det, sa en stolt generalsekretær i Kongelig Norsk Automobilklub, Børre Skiaker, fra startrampa onsdag morgen.

mc hist 16 1
Det var det reneste folkehavet utenfor Nationaltheatret med flere hundre skuelystne, samt et stort medieoppbud med blant annet flere TV-kanaler som sendte direkte. Blant de tolv bilene som startet fra Oslo fant vi klassiske rallybiler som Porsche 911, Saab 96, Datsun 240Z, Volvo 142 og Ford Cortina. To av deltakerne, Per Simble og Tom Fjeldstad, debuterte og er nå på vei mot den franske rivieraen i sin Saab 96.

– Vi er ganske stolte fordi vi har fått startnummer 303, samme startnummer som Erik Carlsson «på taket» hadde da han vant med samme type bil i 1962. Vi gleder oss stort, men er med for å ha det gøy. Vår bil har riktignok bare litt over 60 hester, men vi psyker ut Porsche-førerne med å si at det er mange nedoverbakker i løpet også, spøkte duoen før start .

På plass for å flagge deltakerne av gårde var også Ole Chrisitan Veiby og Anders Jæger, som kom rett til Oslo fra det moderne Rally Monte Carlo hvor Jæger ble nummer to i sin kartleserdebut for Andreas Mikkelsen, mens Veiby vant WRC3-klassen.

– Deltakerne i det historiske løpet skal kjøre mange av de samme veiene som vi kjørte i fjellene rundt Monte Carlo. Der kan det vente alt fra tør asfalt til snø og is, så dette blir en utfordring i så gamle biler, sa Ole Christian Veiby fra KNA Kongsvinger.

Rally Monte Carlo Historique har målgang på havna i Monaco den 3. februar.