Fra Oslo til Monte Carlo

monte start 14
Foran et stort medieoppbud arrangerte Kongelig Norsk Automobilklub starten av det 17. Rally Monte Carlo Historique på Rådhusplassen torsdag morgen. Elleve biler valgte Oslo som startsted og er nå på vei mot den franske rivieraen.

– Når jeg ser alle disse fantastiske bilene og alle menneskene som har møtt opp så må jeg si det er gøy å være leder for en bilklubb, sa generalsekretær i Kongelig Norsk Autombilklub, Børre Skiaker da starten av Rally Monte Carlo Historique gikk av stabelen på Rådhusplassen i Oslo torsdag morgen.

Av de rundt 300 deltakerne var det elleve som hadde valgt Oslo som startsted, mens de andre bilene starter fra andre byer rundt omkring i Europa. Snart samles alle for vanskelige spesialetapper i alpene, og målgang på havna i Monte Carlo.

Det var allerede på 30-tallet at Norge var startsted for Rally Monte Carlo for første gang, og arrangøren av starten har alltid vært KNA. I det moderne Rally Monte Carlo startes det ikke lenger fra forskjellige byer i Europa, men denne tradisjonen har man beholdt i det historiske løpet.

– Jeg skulle gjerne startet i Oslo jeg også, men jeg tror det hadde blitt en lang tur med min WRC-bil nedover i Europa, sa Andreas Mikkelsen, som kom rett fra en sjuendeplass i det moderne Rally Monte Carlo for å overvære starten av det historiske løpet i Oslo.

Av de elleve teamene som startet i Oslo fant vi blant annet Amin Hwaidak og Sayed Zein El Din som hadde tatt turen helt fra Egypt med sin Ford Mustang. De hadde allerede kjørt 400 mil bare for å komme til starten i Oslo.

– Vi synes det er eksotisk å starte i Oslo, og ønsker å starte løpet fra en ny by hvert år.

Blant de norske favorittene fant vi Lars Lie og Thomas Berve i en Volvo 142. De har kjørt løpet en rekke år, og har høye ambisjoner.

– Egentlig gleder jeg meg mest til løpet er over, for det er blir en slitsom uke. Men hvis alt klaffer satser vi på et godt resultat, sa Lie før han kjørte over startrampen i Oslo.

Natt til onsdag 29. januar er det målgang i Monte Carlo.