Fra rallycross til rally

M_Lysen_15_nov
Tidligere Europamester i rallycross, Mats Lysen (23), satser på rally og får med seg storesøster Lena (27) i kartleserstolen i sin Mitsuboshi Lancer Evo 6.

 

Et spennende samarbeid ser dagens lys om ikke lenge. Det har gått to år siden Mats Lysen (23) sist kjørte løp, men nå skal han tilbake i førersetet – nå som rallysjåfør. Hans storesøster Lena (27) skal lose Mats gjennom krevende løp og hun er også en viktig brikke i forberedelsene før og under løp. Det er for øvrig også far Tommy og mor Mari som alltid har vært nøkkelpersoner i Mats Lysen Motorsport.

Lena har skaffet seg god rutine ved at hun de to siste sesongene har vært kartleser for flere førere på et høyt nasjonalt nivå. Hun er tøff, uredd, fokusert og hun stiller store krav til seg selv i denne viktige oppgaven.

Lena kjenner nivået og vet hva som må til for å lykkes. For Mats sin del så blir det en ganske annen opplevelse å skulle kjøre bil «på skogen» mot det å kjøre på bane.

Forskjellen på rally og rallycross er stor. Nå må Mats lære seg «noter» og forholde seg til Lenas beskrivelser av veien. Dette er helt avgjørende for å kunne prestere bra i rally og det er her Lena vil være til stor hjelp for en – i denne sammenheng – urutinert lillebror.

Teamet har anskaffet seg en Mitsubishi Evo 6 med i overkant av 300 HK og det skal kjøres full NM-serie i den nasjonale klassen for firehjulsdrevne biler.

M_Lysen_15_nov2

-Dette blir som å gå fra langrenn til skiskyting, sier den tidligere Europamesteren i Rallycross. Han har ingen erfaring fra denne type motorsport og ser med stor spenning frem til å komme i gang.

Selv om rallycrosskarrieren nå er satt litt på vent, håper Mats at han en gang i fremtiden igjen vil bli å finne i internasjonal rallycross. Nå er det imidlertid rally som gjelder. Sesongens høydepunkt blir nok KNA Rally Finnskog som arrangeres i Lysens hjemtrakter  6.februar. Første NM-runde arrangeres i Sigdal  16. januar. Før dette skal det kjøres noen tester for å lære bilen å kjenne og ikke minst lære «noter» og finslipe samarbeidet med storesøster Lena.