Fra seier til seier

Roar Lindland går fra seier til seier i ProAm-klassen i Porsche Supercup. Og nå satser han på en ny seier i Porsche Carrera Cup Scandinavia allerede til helgen.

Det har vært en travel sommer for racerfører Roar Lindland, og den travle tiden fortsetter også de neste ukene. I helgen som var kjørte han Porsche Supercup på Hungaroring utenfor Budapest i Ungarn, og der ble det nok en seier i ProAm-klassen.

-Det var et tøft løp på grunn av høye temperaturer, men det gikk bra. Jeg startet som nummer 19 i løpet, og hadde kun fokus på å komme først over mållinja av ProAm-førerne, og gjorde ingen ting for å fighte med de andre. Det endte med en 19. plass i mål, og ny seier i ProAm, forteller Roar Lindland.

Føreren fra Lyngdal er fortsatt nummer to i ProAm-mesterskapet bak franske Nicolas Misslin, som kjørte inn til andreplass i Ungarn.

-Nå er jeg bare to poeng bak i sammendraget, og målet er definitivt å vinne ProAm-klassen sammenlagt.

Nå tar Porsche Supercup en liten pause, før det er klart for det neste løpet på belgiske Spa om fire uker.

I mellomtiden skal imidlertid Lindland fortsette i det skandinaviske mesterskapet. Porsche Carrera Cup Scandinavia har løp i Sverige og Norge, men skal til helgen også ha et løp på tyske Nürburgring.

-Ja, det er et spesielt løp hvor vi reiser til Tyskland, og skal kjøre sammen med den tyske Porsche Cupen. Dermed blir det 44 biler til start, og det er mye på GP-banen på Nürburgring. Min taktikk vil være som i Supercupen hvor jeg konsentrerer meg om ProAm. Her vil jeg konsentrere meg om å gjøre det best mulig blant de skandinaviske førerne, og ikke bry meg om de tyske.

Roar Lindland ligger på en tredjeplass sammenlagt i Carrera Cup Scandinavia. Hvis løpet på Nürburgring går bra er det større sjanser for at han kjører resten av løpene i dette mesterskapet også.

-Etter Nürburgring gjenstår det løp på Karlskoga, Rudskogen og Mantorp. På Rudskogen skal jeg garantert kjøre, da det løpet går i forbindelse med en stor Porsche-festival den 8. og 9. september. Så får vi se etter helgen om jeg kjører de to løpene i Sverige også, avslutter Roar Lindland.