Fra siste til 12.plass for Krohn

a_krohn_09.jpgAnders Krohn kjørte inn til 12.plass i helgens runde i den amerikanske formel Star Mazda-serien på Miller Motorsports Park.

Den tredje runden i det Formel Star Mazda gikk ikke etter planen for Anders Krohn. Miller Motorsports Park som ligger rett utfor Salt Lake City, er USAs lengste bane og det var Krohns første gang på banen.

21-åringen klarte å kvalifisere seg inn som nummer syv etter mange mekaniske problemer under testing, men et uventet clutchproblem i starten på løpet gjorde det umulig å kjempe for en plass i toppen. Krohns team, Mundill, opplevde mange mekaniske problemer under testing som satte en stopper for utvikling på bilens oppsett. Bilen var mekanisk i orden for kvalifiseringen, men uten det rette oppsettet. Allikevel klarte Krohn å bli nummer syv i kvalifiseringen, bare åtte tideler bak pole position.

Med hele 33 biler til start så det ut til å bli ett spennende løp da startprosedyren ble satt i gang. Et problem med clutchen gjorde at Krohns bil begynte å bevege seg før starten hadde gått, og han fikk etter to runder en «Stop and Go» straff som gjorde at han falt ned til sisteplass.Når han var tilbake på banen igjen gjennomførte Krohn den ene utrolige forbikjøringen etter den andre. Han krysset til slutt mållinjen som nummer 12, og satte samtidig løpets fjerde raskeste rundetid.-Dette har uheldigvis vært enda en vanskelig helg for oss. Vi kjempet fortsatt med mekaniske problemer under testing, og var langt bak de andre toppførerne. Heldigvis klarte teamet å sette sammen en bil som gjorde at jeg ikke var så alt for langt bak de raskeste. Jeg gledet meg til å kjempe i toppen i løpet, men når clutchproblemet dukket opp ble hele løpsstrategien endret. Det er synd å ha enda en helg som dette, men vi gjør alt hva vi kan for å snu lykken rundt, sier Krohn som nå ligger som nummer ni i mesterskapet.

De to neste løpene i Formel Star Mazda avholdes på New Jersey Motorsports Park 13.-14. Juni.