Fra TV-spill til virkelighet

varhaug_feb_111.jpgPål Varhaug bruker TV-spill i sin oppladning foran helgens to GP2-løp på italienske Imola.

På grunn av opptøyene i Bahrain ble de siste løpene i GP2 Asia flyttet til Imola, og hvor Pål Varhaug og resten av GP2-feltet skal i aksjon til helgen. Som forberedelse til løpet har 20-åringen fra Ålgård spilt TV-spill

– Man lærer banene litt ved å bruke TV-spill, og de siste dagene har jeg vært i Frankrike og kjørt den avanserte simulatoren som mitt team har på fabrikken, forteller rogalendingen.

Varhaug kjører for det franske DAMS-teamet, og bruker simulatoren hyppig i forkant av løpene.

– Ingen ting matcher ordentlig kjøretrening, men det er begrenset hvor mye vi får testet og da er både simulator og TV-spill nyttig.

Varhaug, som kjører for NAF Motorsport Gjesdal, fokuserer ikke på resultater i helgens runde på Imola, men håper å lære mest mulig før hovedserien starter den 7. mai i Istanbul.

– Vinterserien er kun en test for meg. Jeg er ny i GP2 og er her for å lære.

Banen det kjøres på i helgen heter Autodromo Internazionale Enzo e Dino Ferrari, og er en meget krevende racerbane. Banen er mest kjent for dødsfallet til Ayrton Senna i 1994, og det siste Formel 1-løpet ble kjørt her i 2006. Siden den gang har banen blitt bygget noe om, og er nå 4,9 kilometer lang.

GP2-førerne kjører på de samme Pirelli-dekkene som skal brukes i Formel 1 i år, og Pirelli har med seg medium-dekkene til Italia.

– Imola er en spesiell bane som er tøff mot dekkene, så her må man kjøre med innsiden av hodet. Hvis man er for tøff mot dekkene i starten av løpet vil man tape mye mot slutten.

Lørdagens løp starter klokken 14.00 og kan sees direkte på Viasat Motor og Viasat Motor HD. Søndagens løp går også klokken 14.00 og kan sees direkte på de samme kanalene.