Frank Tore Larsen vant NM-finalen

Frank Tore Larsen tok et verdig farvel med sin trofaste Ford Fiesta R5 da han vant dagens NM-finale, Aurskog Høland Rally sammen med kartleser Morten Erik Abrahamsen.

-Jeg vant det første og det siste løpet jeg har kjørt med denne bilen, så det er ganske spesielt, sa Frank Tore som var 16,1 sekunder foran sin argeste konkurrent, Anders Grøndal, i dagens løp. For Larsens kartleser, Morten Erik Abrahamsen var det også en spesiell seier. Den rutinerte kartleseren har aldri tidligere en totalseier i NM.

-Jeg har vært med å vinne runder både i det svenske og det britiske rallymesterskapet, men dette er første gang her hjemme i Norge, sier Abrahamsen.

Men det holdt ikke til å ta NM-gullet fra Grøndal og hans kartleser Marius Fuglerud. Anders kunne innkassere sitt 16. NM-gull totalt i rally og bakkeløp, etter å ha avpasset tempoet med tanke på nettopp det.

-Det var ingen grunn til å satse for fullt her. Jeg kjørte ikke for seier i dag men for NM-gullet, sa Grøndal.
Frank Tore Larsen endte opp med NM-sølv, mens Trond Sveinsvoll tok bronse.

Tredjeplassen totalt i Aurskog Høland Rally gikk til Steve Røkland og Jørgen Eriksen i deres debut i Ford Fiesta R5. Steve hadde NM-gullet i 2WD-klassen klart allerede før finalen, og valgte derfor å bryne seg mot R5-førerne. Han fikk til og med med seg en etappeseier i sin R5-debut.
Lars Martin Stensbøl og kartleser-broder Mads Ola debuterte også i rallysammenheng med sin Ford Fiesta R5. de endte på en 5. plass, like bak Svein Frustøl.
Henning og Maud Solberg var også med på å dominere toppen av resultatlisten i løpets begynnelse. De gjorde et innhopp i en Ford Fiesta R5. De vant SS3 og lå på en andreplass bak Larsen etter SS4. Men på SS5 var det slutt og de måtte bryte med tekniske problemer.

2WD-klassen ble vunnet av Ola Nore Jr og Veronica Engan, som dermed også sikret NM-sølvet foran Morten Storsveen som var tilbake med ny Renault Twingo R2.

I nasjonal klasse 4WD var det Håkon Sveen Frøslid og kartleser Jørn Listerud som var raskest i Aurskog Høland Rally. Nærmest fulgte Martin Nygård/Tina Jeanette Olsen, men de kunne allikevel ikke forhindre at NM-gullet gikk til Frøslid senior. Geir Helge Frøslid kjørte nemlig inn til 4. plass og er dermed norgesmester.

Nasjonal 2WD ble det seier til Olav Fredriksen/Ole Thomas Westby i Volvo 240. De var 24,5 sekunder foran Jan Egil Halland/Anders Nygård i BMW M3. Halland sikret dermed NM-tittelen, fem etter den forrige.

-Samme bil og samme kartleser som for fem år siden, gliste Halland etter målgang.

Olav Fredriksen sikret seg NM-sølvet.

Fullstendige resultater fra Aurskog Høland Rally:

http://www.ahrally.no/resultater2/17