Frank Tore Larsen vant Sigdalsrally

JT Larsen
Det holdt helt til mål for Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen som vant årets første NM-runde i Sigdal i dag. Larsen kjører i den nye NM-klassen for trimmede firehjulsdrevne biler, og dette var første løpet med hans nye Ford Fiesta R5.

Etter målgang hadde totalvinneren vanskelig for å finne ord.

– Dette har vært en fantastisk dag for oss. Vi har vist litt av det potensialet vi besitter og gleder oss stort til fortsettelsen, sa Frank Tore Larsen.

NMK Modum&Sigdal-føreren tok føringa allerede på den første prøva, tett fulgt av regjerende norgesmester Anders Grøndal fra NAF M.Sp. Asker&Bærum. Mange hadde spådd en kamp om totalseieren mellom nettopp disse to, selv om de kjører i hver sin NM-klasse. Slik så det også ut til å bli etter den første prøva, da lå Larsen kun fem sekunder foran Subaruføreren. På den tredje prøva fikk Grøndal problemer med et styrestag og tapte nesten fire minutter, dermed var han ute av tetkampen. Larsen var aldri truet og kunne kjøre kontrollert til mål som totalvinner og vinner av den nye NM-klassen. Nærmest fulgte Trond Sveinsvoll og Otto Øverstad fra KNA Stavanger, som kjører en Subaru Impreza STi i den internasjonale klassen for firehjulsdrevne biler. De kom i mål drøyt to minutter bak Larsen. Nummer tre på totallista ble Steve Røkland og Veronica Engan som kjører en Ford Fiesta R2 i klassen for tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm. Dermed er de tre øverste plassene på totallista besatt av utøvere fra tre forskjellige klasser, og om ikke det var nok skulle en ny klassevinner kjøre inn til fjerdeplass. Det var Bernt Kollevold og Ove Johnny Andersen fra NAF M.Sp. Asker&Bærum, de vant klassen for nasjonale firehjulsdrevne biler over 2000 ccm.

Full NM-pott til Steve Røkland i klassen for gruppe A og N med motorer inntil 2000 ccm
Rokland14 sigdal

Steve Røkland fra NMK Gardermoen hadde mye stang ut i fjor, og endte til slutt på en fjerdeplass i NM-klassen for tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm. Sammen med sin nye kartleser, Veronica Engan fra NAF M.Sp. Asker&Bærum, gikk det langt bedre i dag. Deres tur gjennom løypa gikk problemfritt, og de fikk dermed en optimal start i jakten på NM-gullet. Røkland kjører en Ford Fiesta R2.

Det skulle bli et lokalt oppgjør om andreplassen. Før den siste prøva ledet Renault-fører Petter Rolfsen og Gøril Undebakke fra henholdsvis NMK Modum&Sigdal og NMK Nore og Uvdal med 1,7 sekunder på Thor Gunnar Hagen og Thor Einar Hagen fra NMK Modum&Sigdal i en Ford Fiesta R2. Hagen var raskest i innspurten, og i mål var han 10,2 sekunder foran Rolfsen.

– Dette var utrolig morsom, spesielt på hjemmebane med masse publikum langs løypa, sa en meget fornøyd Thor Gunnar Hagen etter målgang.

Regjerende norgesmester Marius Aasen og kartleser Marlene Engan fra NAF M.Sp.Asker&Bærum ledet klassen helt fram til den nest siste prøva. Der gikk det helt galt, og det endte med flere rullinger utenfor veien. Om deres Ford Fiesta R2 fikk store skader gikk det bra med mannskapet. Det gjenstår å se om Aasen og Engan har bil å kjøre med i neste NM-runde som går på Gol allerede om to uker.

Trond Sveinsvoll vant klassen for firehjulsdrevne biler over 2000 ccm

I klassen for firehjulsdrevne biler over 2000 ccm ble det klasseseier til Trond Sveinsvoll og Otto Øverstad i en Subaru Impreza STi. Den rutinerte Stavanger-mannen kjørte jevnt og sikkert i dag.

-Alt gikk smertefritt uten noe som helst problemer. Det er gøy å få en slik start på sesongen, sa Sveinsvoll og Øverstad.

Etter at regjerende norgesmester Anders Grøndal fikk tekniske problemer, var Petter Kristiansen og Ole Kristian Brennum fra NMK Sør-Gudbrandsdal den største konkurrenten. Kristiansen, som har tatt steget opp fra klassen for tohjulsdrevne biler, viste muskler allerede i sitt første løp med ny bil. Etter å ha ledet drøyt halvveis i løpet tapte de minuttet på en punktering på den femte prøva. Dermed ble det en andreplass i stedet for kamp om seier for Kristiansen, som tapt med et knapt halvminutt for Sveinsvoll. Nummer tre i klassen ble Erik Offerdal og Lena Lysen fra KNA Varna og NMK Elverum. Også de kjørte en Subaru Impreza STi og var 23 sekunder bak Kristiansen i mål.

Fjerdeplass totalt og seier til Bernt Kollevold

I nasjonal klasse for firehjulsdrevne biler kjørte regjerende norgesmester og hjemmefavoritt Marius Dahl og kartleser Tor Audun Eriksen meget bra. De lå på en suveren andreplass totalt når det gjensto ei prøve, men det spørs om iveren tok overhånd da de endte utenfor veien på løpets aller siste prøve. Seieren gikk dermed til Bernt Kollevold og Ove Johnny Andersen fra NAF M.Sp. Asker&Bærum i en Toyota Celica ST205. De endte også på en fjerdeplass totalt i løpet.

Kollevold var særdeles fornøyd etter å ha slitt med å få bilen til å fungere optimalt.

-Jeg er ikke overrasket over resultatet, da jeg vet hvilket potensial som finnes i bilen, sa Kollevold, som var godt fornøyd etter å ha fått et overtak på konkurrentene i sesongstarten.

Nummer to i denne klassen ble Bjørn Bækkevold fra KNA Indre/Ytre Østfold og Roar Sundsten fra NAF M.Sp. Asker&Bærum i en Mitsubishi Evo. Per Arne Enger og Kenneth Kristiansen fra KNA Eiker ble nummer tre i en Ford Escort Cosworth.

Historiske NM-poeng til Larsen

Som nevnt er Frank Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen de første vinnerne i den nye NM-klassen, klassen for trimmede firehjulsdrevne biler. De kjørte en Ford Fiesta R5 problemfritt gjennom løypa i dag. Det er mye effekt i disse bilene som ligger noe under WRC-klassen. Det betyr at deltakere i klassen helt klart er kandidater til å totalvinne løp. Nummer to i klassen ble Pål Try og Lars Wilhelm Andersen fra KAK mens Svein Frustøl og Ragnar Klami, KAK, ble nummer tre. Også disse teamene kjørte Ford Fiesta R5.

Endelig lykkes Søren Snartemo i NM-åpningen

Søren Snartemo og kartleser Arne Ingar Stulen fra henholdsvis NMK Konsmo og NMK Hadeland har hatt en lei tendens til å bryte første NM-runde, men i dag var det ingen problemer for BMW-teamet som kjører i klassen for nasjonale biler.

-Det har bare vært gøy i dag, det har riktignok ikke vært noen brøytekanter å støtte seg på, men likevel har vi kjørt på flotte vinterveier. Vi har heller ikke vært i nærheten av å risikere noe som helst, kunne Snartemo og Stulen meddele etter målgang.

Dermed har Snartemo, som ble NM-toer i fjor, sikret seg en god start i kampen om gullet i år. Fjorårets norgesmester, Jan Kåre Wilsberg, stilte ikke stil start i Sigdal. Det gjorde derimot Jan Egil Halland og kartleser Anders Nygård fra NMK Nore og Uvdal, også de i BMW M3. Bronsevinneren fra i fjor truet aldri vinnerne, og var 44 sekunder bak i mål. Tredjeplassen gikk til Tom Kristian og Hege T. Lien fra arrangørklubben NMK Modum&Sigdal i en Volvo 940 Evo. De var kom i mål 40 sekunder bak Halland og Nygård.

Gjertsen og Hofslokken vant Norgescup Nasjonal klasse C-førere

I Norgescup-klassen for nasjonale biler var det Georg Gjertsen og Marie Hofslokken fra henholdsvis NAF M.Sp. Asker&Bærum og NAF M.Sp. Oslo som kom best ut i sesongstarten i en Renault Clio Ragnotti. Nummer to i klassen ble det lokale teamet Karin Elise Fossen og kartleser May-Linn Skagen, også de i en Renault Clio. Rett bak fulgte Andreas Schøyen fra KNA Kongsvinger med kartleser Øyving Schøyen, NAF Asker og Bærum. De kjører en Nissan Almera GTi.

I den andre Norgescup-klassen, Volvo original, var det bare Ole Morten Tangen og Vilde Lindum Fjulsrud fra NMK Modum&Sigdal som kom i mål. Dermed er de alene om å ta med seg cup-poeng fra Sigdal.

NRK1 sender et opptak fra Sigdalsrally i morgen (søndag) kl. 22.45.