Fredrik Johansen kjører Formula 4 vinterserie

F_Johansen_FRenault
Kartføreren Fredrik Johansen (20) fra NAF Gokart Vestfold skal kjøre BRDC Formula 4 vinterserie i England.

Serien består av 8 løp, som går på henholdsvis Snetterton og Brands Hatch Indy-sløyfe. Første løpshelg er 9.-10. november på Snetterton, med kvalifisering og t- løp på lørdag og det samme på søndag, i tillegg til offisiell treningsdag fredag.

johansen3 copy-Dette har vi jobbet lenge for å få til, selv om siste del av seriens budsjett ennå ikke er helt i havn, da vi ikke har fått endelig svar på de siste forhandlingene med sponsorer ennå, sier Fredrik.

-Første test var for Chris Dittmann Racing i november i fjor. Et team som for øvrig ble samme års engelsk F3-Cup vinner. Testresultatene var så gode at jeg ble bedt om å komme tilbake senere for å testkjøre den helt nye BRDC Formula 4-serien i våres. Disse testene gikk svært bra, og CDR-teamet ønsket meg tilbake for å kjøre hovedserien i en av deres biler i 2013. Budsjettmessig kom vi dessverre ikke i mål, og har derfor valgt å kjøre vinterserien, noe jeg ser frem til med stor spenning. Teamet mener dessuten jeg har store muligheter til å hevde meg bra, til tross for sterk konkurranse fra bl.a. flesteparten av førerne fra årets hovedserie. Uansett – jeg gleder meg stort, avslutter Fredrik, som er travelt opptatt med de siste forberedelsene før avreise til England 7. november.

I serien vil han blant annet møte barnebarnet til legendariske Emerson Fittipaldi, Pietro Fittipaldi (17)

Mer info om serien HER