Fredrik Tålesen vant Bilcross Jr. Challenge 2013

2005-06-20 21.11.40“Er det noen jeg har glemt å takke nå tro” sa en noe forvirret og skjelven Fredrik Tålesen etter at viraken hadde lagt seg og det så smått gikk opp for han at han hadde vunnet Bilcross Jr. Challenge finalen på Evenes Motorsportsenter, arrangert i samarbeid med NMK Hålogaland 2. pinsedag.

16 år gamle Fredrik Tålesen fra NMK Hamar, ble kåret til Norges største bilcross-talent, under Bilsportforbundets konkurranse Bilcross Jr. Challenge 2. Pinsedag. Premien han fikk med seg var en fullrigget Opel Kadett GSI bilcrossbil, som han skal kjøre på NMKs juniorlandsfinale på Bollandsmoen 27. juli. Ikke rart Fredrik ble nærmest stum og rørt da han mottok premien.

Fredrik hadde lørdag før finalen allerede kvalifisert seg til Juniorlandsfinalen, men nå har han også bil og utstyr klart. Gundersen Motorsport sponsor vinneren med blant annet stol, seler og ny kjøredress.

Finalen i år var lagt til Evenes Motorsportsenter. Det har i Bilcross Jr. Challenge sin historie vært mange påmeldinger fra våre nordlige klubber og man ønsket å vise at bilcross er noe for alle i hele vårt langstrakte land. 5 ungdommer fra Østlandet tok turen nordover hvor de møtte de 3 finalistene fra nord. Alle finalistene deltok på treningssamling i regi av NBFs talentutvikling søndag sammen med blant annet Andreas Bakkerud.

Det var ikke fritt for at det var noen lett nervøse bilcrossungdommer som var i aksjon i finalen. Alle la en ned en imponerende innsats i den allsidige konkurransen. Deltagerne kjørte bilcrossbiler, både med bakhjulsdrift og forhjulsdrift. De kjørte crosskart og ikke minst var de gjennom en hard fysisk test før juryen kom frem til årets vinner.

Aleksander Sørensen fikk også en premie i konkurransen. I hard kamp med Carl Henrik Lyche vant han den fysiske testen, og fikk dermed med seg 2 500 kroner fra en av samarbeidspartnerne, TV Media Produksjon AS. En forutsetning for å få premien er at han stiller som deltager i NMKs Juniorlandsfinale. Det var forøvrig bare 0,5 sekunder som skilte de to guttene etter en beinhard fysisk test, som vanlig iscenesatt og gjennomført av NBF Talentutviklings trener Fredrik Brenna Lund.

– Gjennom talentkonkurransen Bilcross Jr. Challenge, som i år ble arrangert for sjette gang, ønsker Norges Bilsportforbund å finne frem til landets største bilcross-talent i aldersgruppen 16-18 år, og på denne måten forhåpentligvis hjelpe utøveren videre.

Gundersen Motorsport, AVON dekkservice, Engs bil og deler og TV Media TV er NBFs samarbeidspartnere for NBF i Bilcross Jr. Challenge.

De som deltok i finalen var:

Aleksander Sørensen, NMK Harstad

Fredrik Tålesen, NMK Hamar

Carl Henrik Lyche, NMK Harstad

Silje Bjørsvik, NAF Drammen

Ole Jørgen Nykmark, NMK Nore og Uvdal

Christoffer Johan Andersen, NAF Motorsport Lofoten

Sivert Maribo, NMK Nedre Hallingdal

Ole Marius Granerud, NMK Gardermoen

 Juryen bestod av

Henning Isdal, TV-media og initiativtaker

Tommy Kristiansen, medlem av NBFs bilcrosseksjon

Thore Wiggo Solberg, leder av NBFs bilcrosseksjon

Andreas Bakkerud, rallycrossfører

Jonas Dalseth Jacobsen, rallycrossfører

Tidligere vinnere:

2008: Morten Rønning, NMK Namdal

2009: Jonas Dalseth Jacobsen, NMK Hålogaland

2010: Petter von Zernichow Olsen, NMK Konsmo

2011: Benjamin Eriksen, NMK Ringsaker

2012: Sander Løvhaug, NMK Bardu

2005-06-20 17.56.18