Frøshaug vant i Latvia

O_Froshaug_13_juli
Tredje runde i NEZ-mesterskapet i Rallycross ble arrangert på Musa i Bauska i Latvia i helgen. Ola Frøshaug kunne juble over seier i åpen klasse.

I NEZ Super 1600 var det Lise Marie Sandmo og Robin Bakke Andresen som stilte til start. NEZ Super 1600 var den største klassen på dette løpet. Reinis Nitiss fra Latvia som leder EM i Rallycross stilte også til start og var suveren hele dagen. Lise strevde hele dagen med både drivakselbrudd og andre raceincidents men kom seg til B-finale. Der tok motoren dessverre kvelden.

Robin Andresen fant seg aldri til rette på banen, men lå allikevel rundt sjette tider i klassen. I tredje omgang var han innblandet i smell men kom seg videre. Dessverre skulle det vise seg at det var hull i radiator og motoren gikk tom for vann. Bilen ble satt i stand til B-finale men motoren var ikke i orden og han måtte bryte.

I NEZ 2000 hadde vi Christian Sandmo og Per Magne Røyrås til start. Christian ledet mesterskapet foran denne runden med seier på både Momarken og Nysum i Danmark. Han var også suveren i klassen hele denne helgen, men i A-finalen skulle også han være uheldig med en drivaksel. Han ledet finalen til det var en runde igjen og da var det slutt. Endte til slutt på femte plass. Per Magne Røyrås hadde tredje plass i finalen og endte også på tredje plass etter jevn og fin kjøring hele dagen.

I NEZ Open lå Fredrik Salsten fra Sverige 4 poeng foran Ola Frøshaug foran dette løpet. Frøshaug var best hele denne helgen og vant finalen med god margin foran Salsten. Foran det siste løpet leder nå Salsten med ett poeng i mesterskapet som skal avgjøres i Litauen.

Mesterskapet avgjøres på Vilkyciai i Litauen 21. juli.