Frustrerende for Mikkelsen i Rally Spania

Rally Spania ble ikke i nærheten av det Andreas Mikkelsen ønsket seg, han innrømmer at han fortsatt har en lang vei å gå for å finne god-følelsen med bilen på asfalt. 

 

Rally Spania er det eneste løpet på kalenderen som kjøres på både grus og asfalt. Og det startet bra for Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger på grus-delen, med en etappeseier fredag formiddag og fredag kveld var duoen kun 13 sekunder unna pallen.

 

Lørdag morgen var det over på asfalt, og med regn og kaldere vær lå det an til noen spennende dekkvalg. – Jeg tok nok ikke ett optimalt valg på lørdag morgen, og det ble vanskelig med feste og ikke lett å få noen rytme i kjøringen, forteller Andreas.

 

Søndag ble det imidlertid tørrere i været, og på den siste loopen stemte det litt bedre med oppsett og dekk-valg forteller Andreas, som til sist klarte å kapre ett viktig poeng for teamet i fabrikksmesterskapet. – Det har vært en fryktelig vanskelig helg. Vi jobbet jo med asfaltoppsettet før løpet, og følte vi hadde tatt noen steg i riktig retning. Men det var egentlig ikke før nå på siste loopen jeg kunne bruke det oppsettet. Vi var mye nærmere team-kompisene våre nå enn vi var tidligere, og det er ihvertfall ett steg i positiv retning. Men jeg sliter virkelig med å kjøre på den måten jeg vil. Jeg føler jo selv at kjøringen ikke går bra, men jeg får det bare ikke til å stemme med bilen på asfalt. Jeg skjønner rett og slett ikke hvordan jeg skal kjøre den, for å kjøre den optimalt, og hvis jeg pusher på mer så får jeg enten overstyring eller understyring. Jeg klør meg litt i hodet akkurat nå og vet ikke helt.

 

Det gjenstår bare ett løp av 2018 sesongen, og i midten av november er det klart for ett av favoritt-løpene til Andreas. – Det har vært en vanskelig helg, men nå får vi legge det bak oss og se framover mot Australia og yndlingsløpet vårt. Vi ledet jo der i fjor inntil vi fikk en dobbel-punktering, og akkurat nå blir det deilig å komme til ett løp man vet man kan prestere på.

 

Resultat Rally Spania 2018

1 Loeb

2 Ogier +2,9

3 Evans +16,5

4 Neuville +17,0

5 Sordo +18,6

6 Tanak +1.03,9

7 Lappi +1.16,6

8 Latvala +1.26,4

9 Breen +2.07,0

10 Mikkelsen +2.48,2