Frustrerende VM-nedtur for Solberg

p_solberg_16_09_2
Frustrasjonen fikk råde i noen minutter etter at Petter Solberg tapte så vel finaleplassen som VM-ledelsen da svenske Mattias Ekström gikk til topps i begge i Barcelona søndag.

 

Fem poengs ledelse til Solberg før niende VM-runde ble til ti poengs ledelse i favør Ekström etter løpet. Solberg ønsker å være forsiktig med å klandre baneforholdene i en utendørssport, men det som skjedde før fjerde omgang søndag ble for drøyt i den regjerende verdensmesterens øyne.

 

– Vi var absolutt med i kampen om en topplassering i de innledende heatene, en plassering som ville sikret et bra startspor i semifinalen, men ble offer for en juryavgjørelse om å vanne banen FØR fjerde heat. Det ble et gjørmerace, og for oss som startet tidlig ble det dessverre helt avgjørende for både resultatet, totalstillingen i løpet og VM-sammendraget. Banen tørket opp til de siste to racene i omgangen, der samtlige av mine agreste VM-utfordrere kjørte. Vi var sjanseløse på å matche tidene til dem som kjørte senere, og det sørget for elendig startposisjon i semifinalen, sa Petter Solberg.

 

Han kan knapt fatte hvorfor juryen valgte å påvirke baneforholdene på den måten og påføre løpet urettferdige resultater. Mange av de 15 VM-poengene som gikk tapt mot Mattias Ekström, kom som følge av forholdene i den avgjørende fjerdeomgangen.

 

– Det er leit for sporten vår om slike urettferdige avgjørelser skal være med å avgjøre kampen om VM-tittelen.

 

I kvartfinalen ble det en tapt kamp for Solberg om å komme inn blant topp tre for en finaleplass. Han kjørte seg opp til tredjeplass, men ble dyttet ut bakfra og forbikjørt i en hårnålssving.

 

– I de innledende heatene hadde vi mye utur – rett og slett. Etter en kontrollert lørdag med litt motorfusk i starten, reddet vi likevel inn en foreløpig fjerdeplass. Men søndag morgen ble historien plutselig en helt annen da jeg først ble angrepet fra alle kanter etter å ha ledet tredje omgang, så ble jeg satt ut av spill da juryen plutselig fant det for godt å vanne banen, sa Solberg.

 

Neste VM-runde finner sted i latviske Riga om to uker. Det gjenstår kun tre VM-runder av sesongen.

VM-stillingen:

1) Mattias Ekström 204
2) Petter Solberg 194
3) Johan Kristoffersson 182
4) Andreas Bakkerud 173
5) Sebastien Loeb 154
6) Timmy Hansen 143