Full EM-satsing for Brynildsen

Eyvind Brynildsen (31) er klar for full satsing på Rally-EM i år. Med en Skoda Fabia R5 og med Ilka Minor i kartleserstolen skal Eyvind kjøre hele serien på åtte løp for teamet Toksport WRT.

EM innledes med Rally Azorene 26.-28. mars, og Brynildsen er klar på at det er en skikkelig satsing han gjør i år, og han kjører for å vinne.

 

– Jeg kjører aldri for å bli nummer to, jeg skal vinne, sier han til Moss Avis.

For å være best mulig forberedt har Eyvind inngått et samarbeid med Anders Kjær, som trapper ned egen kjøring i år. Anders vil bli en viktig brikke på tester og blant annet kjøre bilen og hjelpe Eyvind med optimalt oppsett foran hvert løp.

Brynhildsen kjørte i fjor EM-runden i Latvia, og var rimelig godt fornøyd med resultatet der, med i stedet for å bruke mer penger på flere løp i fjor startet forberedelsene til en full EM-sesong i år.

 

– Det er nå jeg mener at jeg er på det beste i karrieren min. Med all erfaringen jeg har, jeg kjenner løpene og meg selv ganske godt og kan holde roen bedre enn før. Jeg skal bruke det til min fordel, sier han til Moss Avis.

Det var britiske Chris Ingram som ble Europamester i R5-klassen i fjor. Han kjørte da for samme team som Brynildsen nå skal kjøre for, Toksport WRT, med Skoda Fabia R5.

Terminliste Rally-EM (FIA European Rally Championship)

26.-28. Mars Rally Azorene, Portugal
7.-9. Mai Rally Gran Canaria, Spania
26.-28. Juni Rally Polen
24.-26. Juli Rally Roma, Italia
28.-30. August Barum Rally, Tsjekkia
9.-11. Oktober Kypros Rally
6.-8. November Rally Ungarn