Full klaff for Pontus Tidemand

p_tidemand_rudskogen_1-3.jpgDet ble svensk jubel i helgens runder i Subaru Cup på Rudskogen Motorpark. Pontus Tidemand og Jerker Axelsson tok dobbelt-seier i begge løpene.

For unge Pontus Tidemand (19) ble det full klaff og nesten full poengpott. Han vant begge løpene, og hadde dessuten beste startspor i det ene. Det ga ham 55 poeng poeng, og han tok over ledelsen i cupen.

-Fantastisk. Er ikke noe annet å si. I det første løpet var jeg heldig etter at det ble litt klabb og babb mellom Jerkre Axelsson og Anders Kjær foran meg. Da kunne jeg stikke til tet og jeg fikk raskt en luke. I andre løpet hadde jeg beste startspor, sier en svært fornøyd Pontus Tidemand.

Med sine to seire tok Tidemand over sammenlagtledelsen fra Ander Kjær fra NMK Larvik. Kjær hadde ingen god dag på Østfold-banen. Han var med i teteen i første løp helt til han hadde et sammenstøt med Jerker Axelsson som gjorde at han fikk skader i fronten på sin bil. Det gikk utover kjølesystemet og han måtte bryte. I det andre løpet kom han ikke til start.

Svenske Jerker Axelsson kjørte inn til to andreplasser bak Pontus Tidemand i dag, og han tok seg dermed også forbi Anders Kjær. Mens Pontus Tidemand har 132 poeng, har Axelsson 125 og Kjær 118.

Unge Marius Aasen (18) fra NAF Motorsport Asker & Bærum kjørte også inn mye poeng i racingløpene på Rudskogen. Tredjeplass i begge løpene ble fasiten for føreren som vant konkurransen Bilsporttalentet i fjor. Han avanserte dermed også i sammendraget til en 4. plass i cupen som har en total premiepott på 900 000 kroner.

Samtlige deltagere i Subaru Cup stiller med like forutsetningene. Bilene er helt identiske. Det er en Subaru Impreza Sti 2,0 turbo. I utgangspunktet rigget i henhold til det internasjonale gruppe N-reglementet, men med restriksjoner som for eksempel standard gir og differensialer. Dette er gjort for å redusere kostnadene. Bilene har allikevel en effekt på 285 HK, og motoren har et dreimoment på 580 Nm. Bilene har seks trinns tettsteget girkasse med elektronisk senterdifferensial med ti forskjellige innstillinger. I tillegg til de seks NM-løpene i rally, skal det også kjøres fire asfaltbaneløp på henholdsvis Vålerbanen og Rudskogen i august.

Neste gang førerne i Subaru Cup skal i aksjon er også i baneracing. To nye løp venter på Vålerbanen 28.-29. august.

Poengstilling Subaru Cup 2010 (etter 7 løp)