Full klaff for Petters team

«High Five» for det Petter Solberg-eide PSRX Volkswagen Sweden-teamet! Natt til mandag norsk tid satte Solberg og teamkompis Johan Kristoffersson rivalene sjakkmatt og råkjørte til dobbeltseier i den canadiske VM-runden i rallycross.

 

Teamet har vunnet de siste fem løpene, vært representert i samtlige finaler denne sesongen, har vunnet semifinaler i hver eneste runde, vært på seierspallen i sju løp på rad og leder både fører- og teammesterskapet i rallycross-VM. Johan Kristoffersson vant i Canada sent søndag kveld, og Petter Solberg sørget for sesongens annen dobbeltseier. I teammesterskapet dominerer PSRX Volkswagen Sweden med 108 poengs forsprang.

 

– Det er bare å forestille seg hvilke følelser teamet og jeg sitter igjen med etter en slik forestilling. I fjor ble jeg fraktet til sykehus etter karrierens verste smell, og jeg forsøkte å glemme den hendelsen da vi reiste hit tidligere i uken. Nå står vi her med dobbeltseier og en perfekt gjennomført løpshelg. Johan og teamet kunne ikke ha gitt meg en bedre sluttstrek. Jeg vet at det er en klisjé, men dette teamet er virkelig helt utrolig. Det vi oppnår sammen er fantastisk, og jeg er bare stolt, sa Petter Solberg.

 

– Nå skal vi koste på oss en feiring av suksessen før vi reiser hjem for å forberede nye tak. Våre konkurrenter ligger ikke på latsiden, vi ser at det jobbes hardt i de andre teamene, og vi må fortsette å jobbe i riktig retning. Neste løp i Frankrike kommer til å bli tøft nok. Sebastien Loeb ble treer i Canada, og han og Peugeot-teamet er motivert til å slå tilbake på hjemmebane om en måned.

 

Tunge regnbyger preget første dag i Canada, og duoen Solberg/Kristoffersson måtte kjempe hardt for å være i toppen etter to kvalifiseringer. I tredje omgang spilte teamet taktikkortet med suksess og inntok første- og annenplassen, som duoen rodde pent i land før semifinalene. Der ble det overlegne seirer til begge PSRX Volkswagen-førerne, og neste utfordring ble å stå side om side i finalen.

 

Solberg var så vidt foran, men fikk en trangere inngang til første sving enn teamkompisen, som fikk komme ut foran. Derfra kontrollerte Kristoffersson og Solberg finalen inn til dobbelt suksess. Forrige dobbeltseier sikret Solberg foran Kristoffersson i Storbritannia i mai.

 

Johan Kristofferssons fantastiske sesong hittil har ledet til fire seirer på de siste fem løpene (de tre siste på rad) og sju plasseringer på seierspallen på rad. Han leder VM sammenlagt med 35 poeng over Solberg. Treer er regjerende verdensmester Mattias Ekström, ytterligere 18 poeng bak.

 

Neste VM-runde finner sted i franske Lohéac første helg i september. Deretter følger Latvia og Tyskland før avslutningen i Sør-Afrika midt i november.

Resultater:

1) Johan Kristoffersson, Sverige 5.02,704
2) Petter Solberg, Norge 5.03,776
3) Sébastien Loeb, Frankrike 5.07,202
4) Kevin Eriksson, Sverige 5.10,943
5) Toomas Heikkinen, Finland 5.23,551
6) Timmy Hansen, Sverige DNF

Førermesterskapet:
1) Kristoffersson 211
2) Solberg 176
3) Mattias Ekström, Sverige 158
4) Loeb 144
5) Hansen 135
6) Andreas Bakkerud, Norge 128

Teammesterskapet:
1) PSRX Volkswagen Sweden 387
2) Team Peugeot-Hansen 279
3) EKS 236

Foto: Colin McMaster, McKlein