Full pott for Christer Gislerud

chr_gislerud_160.jpgKlasseseier i begge løpene ga full pott for Christer Gislerud (19) under åpningsløpet i Special Saloon Car Challenge på Jyllandsringen i helgen. Fjorårets norgesmester ligger dermed på en delt ledelse totalt i det danske mesterskapet.

Christer Gislerud stilte til start med den samme bilen som han ble norgesmester med i 2007, en Porsche 996 GT3 Cup.

-Jeg har fått noen kommentarer på at bilen min var overlegen hjemme i Norge, men det er ikke tilfelle her i Danmark. Her konkurrerer jeg mot alt fra lignende Porscher til BMW M3 GTR og fullverdige DTC-biler. Skal jeg vinne her så må jeg stå på skikkelig, sa Christer Gislerud før kvalifiseingen.

Allerede under den første kvalifiseringen viste imidlertid Christer at han kan ratte racerbil så godt som noen. Han var raskest i sin klasse og nummer to totalt. Kun slått av Johannes Graversen i en turbomatet Fiat X 1/9. Nærmeste Porsche var over fire sekunder bak unggutten fra Oslo. Under den andre kvalifiseringen var han raskest totalt foran Jørgen Hansen i en BMW M3 GTR.

Det første løpet gikk helt etter planen for Christer Gislerud. Han tok teten fra start og skaffet seg en luke på nesten ti sekunder til andremann før målgang. I det andre løpet skulle det dog bli litt tøffere.

-Jeg fikk en dårlig start og mistet noen plasser. I det jeg hadde kjørt meg opp igjen på en andreplass kom safetycar på banen og samlet feltet. Under omstarten fikk jeg nok en dårlig start og slapp forbi et par biler. Jeg fikk kjørt meg opp igjen på en andreplass, men rakk ikke å ta meg forbi Michael Klostermann, sa Christer etter målgang.

I sin klasse var imidlertid Christer best i begge løpene og ble derfor stående med to seiere fra åpningsløpet. Raskeste kvalifiseringstid og løpets raskeste rundetid ga ytterligere poeng, og Christer leder nå det danske mesterskapet totalt sammen med den danske BMW-føreren Christian Vejby. Begge vant sine respektive klasser og står dermed likt med 44 poeng i sammendraget og ledelse i hver sin klasse.

Poengstilling etter 2 løp

1. Christer Andre Gislerud, 44
1. Christian Vejby, 44
3. Nicholai Sørensen, 35
4. Erik Byrgesen, 24
5. Michael Klostermann, 24

Neste løp i danske Special Saloon Car Challenge kjøres den 17. og 18. mai på Ring Djursland.