Full pott med gull og bronse til The Frøslids

Geir Helge Frøslid kjørte inn til sitt første NM-gull i rally med 4.plass i NM-finalen Aurskog/Høland Rally lørdag. Det ble dessuten full pott på Synnfjellet Rallyteam, og klubben NMK Fluberg, da sønnen Håkon Sveen Frøslid vant finaleløpet og dermed sikret bronsemedaljen i klassen for firehjulsdrevne nasjonalbiler med sin Subaru Impreza Sti.

-Det ble et veldig krevende rally med mye tanker underveis. Jeg visste at jeg ikke kunne kjøre på sikkerhet selv om jeg hadde en grei ledelse i poengsammendraget, men jeg klarte ikke helt å unngå endel «forstyrrende» tankevirksomhet om taktikk og plasseringer underveis. Samtidig hadde vi en ordentlig fight mot Martin Nygård, som var den som potensielt kunne slå oss, så det bidro til at jeg klarte å holde fokus hele veien, sier Geir Helge Frøslid .

Sønnen Håkon Sveen Frøslid hadde siktet innstlt på seier i finaleløpet og medaljeplass mesterskapet, og det klarte han med god margin. Håkon vant løpet med 5,6 sekunder foran Martin Nygård og sikret dessuten nok poeng til å gå forbi Stein Brynildsen i sammendraget og ta bronsemedaljen i mesterskapet.

-Det var en utrolig nerve i dette løpet med sekundstrid hele veien, men jeg fikk et ekstra forsprang på et par av de etappene som hadde mest asfalt. Oppsettet på bilen fungerte veldig bra på asfalten, og det ga fordeler på disse etappene. Totalt sett er jeg veldig fornøyd med gjennomføringen av hele sesongen og at jeg i en veldig hard konkurransesituasjon i klassen faktisk er den eneste som klarte å vinne to løp. Det gir bra motivasjon foran neste sesong, sier Håkon Sveen Frøslid.

Det er allerede nå klart at far og sønn Frøslid stiller i hver sin klasse i 2021. Før NM-finalen hadde Geir Helge Frøslid skrevet kontrakt med Frank Tore Larsen om å kjøpe hans Ford Fiesta R5 for å ta steget opp i NMs toppklasse neste år. Frank Tore Larsen kjørte for øvrig inn til totalseier i Aurskog/Høland Rally og tok NM-sølvet i sitt siste løp med R5-Fiestaen,  så det er en svært konkurransedyktig bil Geir Helge har sikret seg til neste års mesterskap.

-Det blir selvsagt utrolig spennende, for en R5-bil er en spesialbygget racerbil i motsetning til Subaruen som er en modifisert standardbil. Det blir helt klart en utfordring å kjøre på det aller høyeste nivået og ikke minst venne seg til et enda høyere tempo i en bil med så stort prestasjonspotensiale. Håkon fortsetter i klasse 13 med sin Subaru Impreza og har selvsagt siktet innstilt på NM-gullet neste år. sier Geir Helge.

For Synnfjellet Rallyteam kunne årets sesong knapt blitt bedre med NM-gull og bronsemedalje og seier i tre av de fem NM-rundene som har blitt arrangert.

-Det er mange vi mener fortjener en takk, ikke minst våre to dyktige kartlesere Øyvind Rødsjø Beckstrøm og Jørn Listerud. Vi har også hatt en fantastisk fight med Martin Nygård gjennom sesongen, der Martin til slutt tok sølvet og sørget for at det ble 3xSubaru på pallen i NM. Vi vil også berømme NM-arrangørene som har klart å gjennomføre en sesong under meget krevende betingelser. De tre klubbene som var arrangør av de tre siste NM-rundene har klart å gjennomføre løp under strenge smitteverntiltak og med utrolig godt samarbeid med lokale helsemyndigheter. Det er godt mulig at vi får en spesiell rallysesong også i 2021, men årets arrangører har gått i spissen og vist at rally kan gjennomføres på trygt vis også under coronapandemien, sier Håkon Sveen Frøslid.