Full satsing på Misano for Marcus Påverud

Marcus Påverud fra Lier lover full satsing i runde 5 og 6 i GT4 European Series på Misano-banen i Italia kommende helg. En drøy måned er gått siden han og Ivan Pareras fra Spania sikret sin første pallplass i mesterskapet på Brands Hatch i England. De to unge talentene har vært årets sensasjon i Europas hardeste bilsportmesterskap, og nå blir det nye muligheter på Misano.

-Med 5.plass i et av løpene på Zolder og 3.plass på Brands Hatch har denne første sesongen i GT4 vært som en ønskedrøm. Vi startet sesongen med en målsetting om å kunne kjempe blant de 10-15 beste. Nå vet vi at vi faktisk kan kjempe om pallplasser, og det er helt utrolig, sier Marcus Påverud, som søndag fylte 18 år.

Marcus og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras er den yngste førerduoen i GT4 European Series, der de kjører en Mercedes AMG GT4 med 500 hk. I runde 5 og 6 på Misano-banen rett syd for Rimini i Italia kommende helg deltar ikke mindre enn 46 biler med førere fra 23 nasjoner.

-Det handler egentlig om å nullstille seg selv før hver av løpshelgene, spesielt ettersom det er ganske lang pause mellom hvert løp. Vi jublet etter pallplassen på Brands Hatch, men nå skal vi jobbe for å utvikle oss videre. For to uker siden hadde vi en test på Misano, der vi fikk bekreftet at vi har tempoet inne. Jeg jobbet spesielt med å forbedre kvalifiseringsrunder på nye dekk, noe som har vært en svakhet tidligere. Nå føler jeg at jeg mestrer det bedre, sier Marcus.

Marcus har etter suksessen på Brands Hatch benyttet tiden til å gjøre seg enda bedre kjent med det tyske teamet Leipert Motorsport, som har ansvaret for drift av bilen. Han gjennomførte tester på Misano, Nürburgring og Spa Francorchamps og tilbrakte til sammen to uker med teamet, der han også selv var med i verkstedet og skrudde på bilen mellom testene.

-Jeg har fått et veldig godt forhold til teamet og ikke minst teamsjefen Ingo Leipert og hans familie, som nesten hver dag inviterte meg hjem til seg for å spise middag. Det var også ekstra moro å stille opp som mekaniker da teamet deltok i et gokartløp. Gokart har jeg tross alt ganske god greie på, ler Marcus.

Kommende fredag er det klart for første trening på den 4,2 km lange Misano-banen. Lørdag kjøres kvalifisering og runde 5 i mesterskapet. Søndag kjøres runde 6. Begge løpene har en times varighet, med obligatorisk depotstopp og førerbytte underveis. Marcus og hans teamkompis Ivan Pareras ligger foreløpig på en sammenlagt 5.plass i den såkalte «Silver Cup», for de høyest graderte førerne i mesterskapet.

-Vi vet nå at vi kan kjempe blant de aller beste etter at vi klarte å komme på pallen på Brands Hatch, men i likhet med tidligere i år har jeg ikke lyst til å spå noe om mulige plasseringer. Vi har selvsagt ambisjoner om å være med helt i toppen, men GT4 er et knallhardt mesterskap og med så mange biler på banen samtidig vil tilfeldigheter og hendelser kunne spille inn og påvirke resultatet. Uansett gleder vi oss enormt til å satse for fullt på Misano, sier Marcus Påverud.

 

Informasjon om GT4-serien og link til livestream (alle løpene går live på nett) og live timing på:

https://european.gt4series.com

Tidsplan for livesendinger 22. til 24.juni:

Fredag 14.00-15.00 Fri trening 1 GT4, kun live timing

Fredag 17.50-18.50 Fri trening 2 GT4, kun live timing

Lørdag 09.30-10.20 Kvalifisering GT4, live sending og timing

Lørdag 15.30-16.30 GT4 European Series Race 5, live sending og timing

Søndag 11.10-12.10 GT4 European Series Race 6, live sending og timing