Fullført vintersesong på foreløpig sølvplass


Et vanskelig Numedalsrally endte med fjerdeplass. Etter at teamet brøyt 2 av 3 vinterløp i 2016, er Frank Tore Larsen fornøyd med å være nest best i NM etter tre gode vinterløp. Nå gleder både fører og kartleser seg til grus.

 

NM-sesongen startet med drømmeåpning og 2. plass på hjemmebane i Sigdal i januar. Frank Tore Larsen og co-driver Torstein Eriksen fulgte opp med solid kjøring og en fin fjerdeplass på Finnskog, noe de kopierte på Rødberg. Selv om det ikke var like fornøyd med Numedal, ser de tilbake på en god vintersesong.

 

Den første etappen av Numedalsrally ble dessverre ikke en optimal start på løpet. Litt for ”safe” kjøring endte med fjerde beste tid opp Smådøl.

 

– Jeg kom i mål med hvilepuls og skjønte at dette ikke var bra nok. Vi kjørte bra, men det ble rett og slett for forsiktig og sikkert, forteller Larsen.

 

På løpets andre etappe var Ford Fiesta R5-duoen tilbake i toppslag og satte nest raskest tid på den 14 km lange Vergjedalen, kun 0,3 sekunder bak etappevinner Brynildsen og samme tid som løpets vinner Veiby. Begge disse førerne kom rett fra VM-runden i Sverige og Larsen visste at tiden var sterk.

 

Med dette klatret guttene opp på pallen og holdt den helt frem til siste etappe. Et voldsomt snøvær ankom den nesten 27 km lange Smådøl-etappen før start, og det la seg flere centimeter med nysnø i veibanen på den avsluttende etappen. Dette førte til helt andre forhold enn hva teamet hadde testet på denne vinteren og Frank Tore var klar i sin tale ved målgang.

 

– Dette var maks av hva jeg klarte som bil nummer to på veien med slike forhold. Jeg er glad vi kom til mål, men samtidig veldig skuffet over at vi mistet tredjeplassen. Vi var klare for en fin fight, men skjønte i første sving at dette ble hardt. Vi må bare si oss imponerte over hva slags tempo de andre klarte å sette opp i snøkaoset og jobbe videre for å utvikle oss til å bli ennå bedre.

 

– Vi gleder oss veldig til å komme tilbake på grus og har med oss en veldig god følelse fra i fjor høst da vi vant de to siste NM-løpene, avslutter Larsen.

 

Foto: Oliver Alfredsen