Fullt trøkk med Knut i NM-finalen

Ward_Naess_15_hedmark
Årets siste rallyløp ble et fullverdig punktum for Benjamin A. Ward og Simen Næss Hagen.

 

– Dette har vært et rått løp. På lørdag fungerte alt knirkefritt, slår Ward fast, etter å ha kjørt inn til 30. plass totalt i NM-finalen på Hamar.

 

At han understreker lørdagen er nettopp fordi løpet startet på mest urolig vis fredag kveld. Sviktende batteri til intercomen førte til konstant spraking, og til stor irritasjon for både fører og kartleser. Benjamin slet med å høre hva Simen sa, og Simen slet med å holde 100 prosent fokus grunnet konstante ulyder fra øreklokkene.

 

Bunnsolid samarbeid
– På ingen måte en god start for oss. Det er ikke veldig optimalt å kjøre to ukjente veier uten noter for første gang i mørket. Men det skal sies at lyktepodene til Knut virkelig lyste opp, og det hjalp, fortsetter Ward.

Med fredagen lagt bak seg sent på kvelden, var det bare å lade opp til superraske og heftige veier gjennom lørdagen. Og opplevelsen betalte seg i form av stigende progresjon, høyere fart og gode noter. Samarbeidet mellom Ward og Næss Hagen fungerte bedre enn noen sinne.

– Det er en fantastisk følelse når notene sitter og rytmen går av seg selv. Da er det lettere for meg å lese, og Benjamin kan føle seg trygg på å holde farten oppe. Spesielt på Rokosjøen fungerte dette utmerket, sier kartleseren.

 

Knut gjorde jobben
Benjamin nikker enig. Rokosjøen-etappen, med deriblant det populære Engseth-hoppet som hovedattraksjon, er en av de desidert heftigste opplevelsene gutta har hatt i rallybilen sammen.

– Her må jeg også si at Knut virkelig gjorde jobben. Han landet perfekt på hoppet og han lå utrolig fint på veien gjennom alle krøn, hopp og sprett. Det var bare å ladde på, for notene stemte perfekt og jeg klarte å holde en fin flyt, sier Ward.

Og som vanlig klarte gutta å spre glede og god stemning etter løpet. På målrampa ved Scandic på Hamar ble de møtt med stormende jubel fra både kjente og ukjente. En flott og minnerik avslutning på et spennende og godt læreår, før gutta nå er i ferd med å legge en slagplan for NM-sesongen neste år.

 

Selvfølgelig med Knut på laget.