Furuseth på 5. plass

S_Furuseth_16_05
I Pirelli Carlisle Rally endte Team Norway-fører Sindre Furuseth på 5. plass. Det førte til at teamet datt ned på en 3. plass i sammendraget i DMACK Junior BRC.

 

Pirelli Carlisle Rally gikk denne helgen i Kielder Forest utenfor byen Carlisle. Sindre stilte til start med Roger Eilertsen som kartleser og duoen startet veldig bra med å vinne de to første etappene. Sindre og Roger ledet altså med 6,9 sekunder etter to etapper, men fikk en punktering på SS3 og måtte stoppe for å bytte:

-Vi kunne ikke ta sjansen på å kjøre til mål. Det ville mest sannsynlig ødelagt differensialen i girkassa, og den sjansen ville jeg ikke ta. Selvfølgelig utrolig kjipt å punktere fra ledelse, spesielt da vi ikke kuttet svingen engang. Steinen lå bare å skjulte seg i gresskanten, sier Sindre.

 

Flere andre førere traff akkurat samme stein, blant annet Gus Greensmith som også kjempet om seieren. Et tidstap på 3 minutter førte til at duoen til slutt måtte ta til takke med 5. plass:

 

-Jeg tenker ikke så mye på resultatet og hva det kunne blitt. Med småproblemer på tre av etappene og seier på de andre fire, har vi bevist først og fremst overfor oss selv, men også for de aller fleste, at vi var raskest i helgen. Det betyr at det Olav (Bodilsen) og jeg jobber med, resulterer i bedre og bedre noter og forståelse, som gjør at vi kan kjøre fortere og fortere uten å ta noen store sjanser. Det høres kanskje rart ut da vi akkurat har punktert, men dette var faktisk uflaks. Jeg er trygg på at vi kommer sterkt tilbake i Scottish Rally, forteller Sindre.

 

Scottish Rally (25. Juni) er altså neste runde i mesterskapet. Selv om det bare er 5 av 7 runder som teller, skal NMK Gardermoen føreren kjøre de resterende rundene:

 

Scottish Rally, 25. Juni, Grus

Nicky Grist Stages, 9.-10. Juli, Grus og Asfalt

Ulster Rally, 19.-20. August, Asfalt

Rally Isle of Man, 15.-17. September, Asfalt

 

-Jeg må få takke alle rundt meg som har tro på meg, og selvfølgelig Roger som ble med som kartleser i Carlisle. IRM, Åkrene Mek., Alt i Asfalt, Printing og Palfinger er alle viktige sponsorer for at vi skal kunne gjøre den satsingen vi gjør, og jeg lover at vi skal gjøre vårt aller aller beste for å snu mesterskapet utover sommeren, sier Sindre.

 

Poengstillingen:

Robert Duggan (IRL), Vauxhall: 56

Gus Greensmith (ENG), Ford: 55

Sindre Furuseth (NOR), Renault: 36

Adam Bustard (ENG), Ford: 30

Mattias Adielsson (SWE), Vauxhall: 25

Josh Cornwell (ENG), Ford: 16

Arron Windus (AUS), Vauxhall: 13