Fylket støtter VM i rallycross

2016 FIA World Rallycross Championship / Round 03, Mettet, Belgium / May 14 - 15 2016 // Worldwide Copyright: IMG/McKlein

Fylkesutvalget i Nord-Trøndelag vedtok enstemmig onsdag å bidra med 150 000 kroner til årets NAF World RX of Norway som starter 10. juni på Lånkebanen.

 

– Vi er glade for støtten fra Nord-Trøndelag fylkeskommune. Sammen med 150 000 kroner fra Stjørdal kommune er arrangementet blitt støttet av det offentlige med 300 000 kroner i år. Det setter vi pris på, sier Kjetil Skaufel, daglig leder i NAF World RX of Norway.

 

I fylkesråds May Britt Lagesens innstilling til fylkesutvalget legger hun vekt på at NAF World RX of Norway er eneste arrangement med VM-status i Nord-Trøndelag.

 

Over tre millioner

 

Videre skriver fylkesråden at VM-runden på Lånkebanen 10.-12. juni legger igjen over tre millioner kroner til frivilligheten og lokalt næringsliv i form av dugnad, leie og kjøp av varer og tjenester.

 

– Det ble også lagt vekt på at vi ble kåret til VM-sirkusets beste arrangør for 2015. For oss er den offentlige støtten en anerkjennelse for arbeidet de frivillige legger ned, sier Skaufel, som nå gleder seg til at VM starter i neste uke.