Går for seier i Madrid

ebbesvik.jpgThor-Christian Ebbesvik går for seier når han denne helgen skal kjøre årets tredje og fjerde Formel 3-runde på Jarama-banen utenfor Madrid.

Det spanske Formel 3-mesterskapet har dette året byttet navn til European F3 Open, ettersom halvparten av løpene går utenfor Spania, og fordi startfeltet består av førere fra hele Europa. Men til tross for at mesterskapet har en høyere status enn tidligere, tror Thor-Christian Ebbesvik at han skal kunne kjempe om seirer også i år.

-Jeg vant to løp i det spanske mesterskapet i fjor, så jeg bør kjempe om seirer og en sammenlagttittel i år, sier Thor-Christian Ebbesvik.

Årets første to runder i Valencia gikk imidlertid ikke etter planen. Bare en 9. og 10. plass ble resultatet i de to første løpene, men trøsten er at han var tredje raskest i kvalifiseringen.

-Tempoet er der, men jeg var uheldig i Valencia. Fordelen er at jeg kan stryke to i mesterskapet, så da satser jeg på å stryke årets to første løp. Så på en måte blir det en ny sesongstart for meg denne helgen.

Helgens to løp går på Jarama-banen rett utenfor Madrid. Dette er en bane 25-åringen fra Bergen liker svært godt, og hvor han har gjort det bra tidligere.

-Seier er målet til helgen. Hvis alt fungerer med bilen bør det være oppnåelig.

Thor-Christian Ebbesvik kjører denne sesongen både European F3 Open og det helt nye mesterskapet Formula Le Mans. I åpningsløpet i Formula Le Mans på belgiske Spa imponerte Ebbesvik voldsomt, men tapte mye på grunn av en teamkamerat som ikke holdt det samme tempoet.

-Planen var å kjøre det neste løpet i Formula Le Mans, som er forløp til selveste 24-timersløpet på Le Mans. Men det er ikke aktuelt å kjøre mer med den samme teamkameraten, så jeg takket nei. Planen er imidlertid å kjøre Formula Le Mans da sirkuset kommer til Portugal i slutten av juli. Jeg har tilbud fra flere av de beste teamene til det løpet, avslutter Thor-Christian Ebbesvik, som har satt seg som mål å bli den første nordmannen til å kjøre det berømte 24-timersløpet på Le Mans på nesten 20 år.