Går for seier i Portugal

t_ebbesvik_11_09.jpgThor-Christian Ebbesvik imponerte i den forrige runden i Le Mans Series for sitt nye team Boutsen Energy Racing. Nå satser han på seier i årets siste løp på Estoril-banen i Portugal førstkommende søndag.

– Seier er innen rekkevidde, uten tvil. Vi ledet løpet på Silverstone, men tapte seieren på grunn av tekniske problemer. Hvis vi unngår det til helgen bør vi kunne vinne LMP2-klassen, sier Thor-Christian Ebbesvik.

28 åringen fra Bergen ble nummer tre på Silverstone sammen med sin teamkamerat Dominik Kraihamer i teamet Boutsen Energy Racing. Ebbesvik har også pallplasseringer fra tidligere, men jakter nå sin første seier. Ettersom Ebbesvik er den første nordmannen som kjører Le Mans Series vil han naturlig nok bli historisk med en seier, men han vil også bli den første nordmannen til å vinne et sportsvognsløp på toppnivå. Fra tidligere er Harald Huysmans andreplass i VM runden for Sportsvogner i Mexico i 1990 den beste norske plasseringen i internasjonal sportsvognsracing.

Den gamle Formel 1-banen Estoril, like utenfor Lisboa, kjenner Thor-Christian Ebbesvik godt fra tidligere. Her han kjørt Formel 3, og har nyttig erfaring som han kan lære bort til sin teamkamerat Kraihamer.

– Dominik imponerte meg på Silverstone. Han er utvilsomt rask, og sammen er vi et godt team. Teamet, som ledes av den tidligere F1-føreren Thierry Boutsen, er også veldig bra.

Helgens løp er årets siste i Le Mans Series, og i motsetning til det forrige løpet teller ikke helgens løp med i Intercontinental Le Mans Cup. Det betyr litt færre biler på banen, samt at de store fabrikksteamene fra Audi og Peugeot ikke stiller til start. Løpet varer i seks timer og starter klokken 13.00. Eurosport har TV-dekning av løpet.