Geir Helge Frøslid økte NM-ledelsen

Geir Helge Frøslid tok årets første seier i Rally Sørland med sin Subaru Impreza Sti, og nå trenger han bare en 5.plass i NM-finalen første helg i oktober for å bli Norgesmester i klassen for nasjonale biler med firehjulsdrift. Teamkameraten og sønnen Håkon Sveen Frøslid fulgte oppmed en fin 3.plass etter tøff sekundstrid på sørlandet, men han er foreløpig ti poeng bak bronseplassen i mesterskapet.

Dette ble et av de heftigste løpene jeg noensinne har kjørt. For det første ble det en lang og krevende dag med gjennomkjøring av etappene og noteskriving på morgenen, og deretter et fullt rally med nesten ti mil fartsetapper på ettermiddagen. Jeg var heldig og fikk et forsprang allerede på den første fartsetappen, men konkurransen ble knallhard hele dagen, der fem førere kjempet om å vinne hver fartsetappe. Min hardeste konkurrent i NM, Martin Nygård, kom sterkt mot slutten, men det holdt likevel til seier med nesten ti sekunder, sier Geir Helge Frøslid.

Også Håkon Sveen Frøslid var med i seierskampen og endte til slutt på 3.plass, bare 15,5 sekunder bak faren og teamkameraten Geir Helge. Poengmessig tok han imidlertid ikke mye inn på sin hardeste konkurrent i kampen om NM-bronsen, og det mangler altså stadig 10 poeng for at Synnfjellet Rallyteam kan ta to NM-medaljer. Årets sesong har vært en av de jevneste noensinne i dette mesterskapet, der fire forskjellige førere har vunnet de fire NM-rundene. Både Geir Helge og Håkon har vunnet hver sin runde, men Geir Helge har de jevneste resultatene for øvrig.

-Jeg har nå en ganske komfortabel ledelse i NM, som gjør at jeg teoretisk kan klare meg med en 5.plass i Aurskog/Høland Rally, som avslutter NM. Men det er farlig å tenke på den måten at jeg kan «safe» inn til NM-gull. Et lite øyeblikks uoppmerksomhet eller et teknisk problem kan fort snu situasjonen på hodet. Vi må være fokusert og faktisk kjøre for å vinne også i NM-finalen. Det har vist seg gang på gang i rally at taktisk justering av tempo kan ende opp med å bli langt mere risikofylt enn å satse for fullt, sier Geir Helge Frøslid.

Håkon Sveen Frøslid har bare en mulig taktikk i Aurskog/Høland Rally, og det er å gå «all in» for å kjempe om NM-bronsen.

-Jeg hadde trengt noen flere mellom meg og Stein Brynildsen på resultatlisten i Rally Sørland, men slik ble det dessverre ikke, og jeg mangler altså foreløpig ti poeng. Kjøringen i helgen er jeg fornøyd med, men plasseringsmessig ble det dessverre litt for dårlig uttelling, så nå blir NM-finalen avgjørende, sier Håkon Sveen Frøslid.

Foto: Dag Otto Wroldsen

Resultat Rally Sørland, Klasse 13, Nasjonale biler med 4WD:

1.  Geir Helge Frøslid (Subaru) 59.09,1 2. Martin Nygård (Subaru) +9,7 3. Håkon Sveen Frøslid (Subaru) +15,5 4. Mats Ivar (Subaru) +1.14,4 5. Stein Brynildsen (Mitsubishi) +2.36,7

NM-STILLING ETTER FIRE RUNDER:

1.       Geir Helge Frøslid           98

2.       Martin Nygård                  75

3.       Stein Erik Brynildsen        71

4.       Håkon Sveen Frøslid        61