Generalprøve foran VM-runden på Lånke

O_Haabjorg
I helgen ruller 112 førere til start under NM-runden i rallycross på Lånkebanen. Det blir en nyttig generalprøve foran VM på samme bane i august.

 

– Vi har 112 startende i de ulike klassene. I SuperCars stiller 14 førere, deriblant Alexander Hvaal og Frode Holte som er kjent fra VM- og EM-sirkuset, sier Kristian Berg, leder i NAF Motorsport Trøndelag, som arrangerer helgens NM-runde.

Alexander Hvaal kjørte i fjor VM i samme team som Petter Solberg, mens Frode Holte kjører full EM-runde i år. Stian Haugan er den største favoritten i supernasjonal klasse 3.

I tillegg starter mange trøndere, blant andre Arild Sandnes, Petter Brauten, Thomas Hårberg, Asgeir Taraldsen og Ole Håbjørg.

– Vi håper på en skikkelig fartsfest, sier Kristian Berg.

 

Flere i NM enn VM

NM og VM-runden som arrangeres i 21.-23. august er to separate arrangement, men begge konkurranser arrangeres av NAF Motorsport Trøndelag. I tillegg re flere lokale NAF-avdelinger med på arrangørsiden i VM-arrangementet.

Faktisk deltar flere førere i NM enn i VM, og for VM-komiteen er NM en nyttig generalprøve.

– Det er NAF Motorsport Trøndelag som arrangerer NM, men mange av de dyktige folkene der er nøkkelpersoner for oss under VM i august, og vi kan få testet en del løsninger som endres til årets VM. Blant annet i depotet hvor pregrid-plassen hvor førerne kjører fra når de skal inn på selve startflata, er flyttet, sier Kjetil Skaufel, daglig leder for VM-runden på Lånke.

Han ser frem til hvordan anlegget fremstår under helgens NM, kun drøye to måneder før VM-runden.

– Vi ser at det deltar flere førere under NM enn i VM. Noen av dem vil vi se igjen under VM i august, blant annet Frode Holte og Ole Håbjørg. Det blir gøy å se hvordan de gjør det i helga, sier Skaufel.

 

Stor dugnadsjobb

VM-arrangørene har nylig gjort en kjempejobb på dugnad med å tilrettelegge tusen nye parkeringsplasser på skytebanen like ved motorsportsanlegget. Parkeringsarealet kommer i tillegg til en annen parkeringsplass, som ble ferdigstilt i fjor.

– NAF Motorsport Trøndelag har gjort en god jobb foran helgas NM-runde, og det er også godt å se at noe av det vi gjør kommer NM-runden til gode. Blant annet vil parkeringsløsningen på skytebane 1, som ble opparbeidet i forbindelse med VM i fjor, være i bruk, sier han.