Girkasseproblemer for Krognes

Christian Krognes (27) kjørte i helgen årets siste løp i det Tyske langdistansemesterskapet sammen med Walkenhorst Motorsport og sine lagkamerater Michele Di Martino og Matias Henkola. En solid kvalifisering ga teamet håp om å avslutte en ellers trøblete sesong med stil, men allerede tidlig i løpet fikk teamets BMW M6 GT3 tekniske problemer.

«Dette året har blitt litt stang ut for teamet hele veien. Farten til å vinne løp har vært der hele sesongen, men uhell og teknisk trøbbel har dessverre ødelagt ofte for oss»

Også denne helgen viste Krognes solid fart allerede i kvalifiseringen, da han kjørte teamet inn til tredje raskeste tid – like bak fabrikksteamene fra henholdsvis Porsche og Audi.

«Kvalifiseringen var grei, men jeg fikk aldri noen runder uten mye trafikk fra tregere biler. Derfor havnet vi litt etter tidsmessig, men tredjeplass var uansett et godt utgangspunkt for løpet»

Været vekslet mellom regn og opphold før start, og mens de fleste av toppteamene satset på regnværsdekk for starten av løpet tok Walkenhorst Motorsport sjansen på å sende ut Krognes på tørrværsdekk med mønster.

«Det har stivheten til et mykt tørrværsdekk og omtrent halvparten av mønsteret man finner i et regndekk. Av erfaring fungerer det veldig godt når det er et tynt lag med vann på asfalten, og selv om det var nokså bløtt for løpsstarten var vi relativt sikre på at det ville lønne seg totalt sett over den første timen med kjøring. Derfor tok vi sjansen» – fortelle Krognes.

Krognes kom godt ut da starten gikk, men allerede da hørte Hamar-gutten urovekkende lyder fra girkassen. Noen kilometer senere ble lydene stadig verre og teamet ble tvunget til å stoppe bilen og bryte løpet.

«Dette ble jo nesten litt symbolsk for hele sesongen sett under ett. Vi har vært helt i toppen fartsmessig, men tekniske problemer har stoppet oss i å hente resultatene som jeg mener teamet har fortjent. Jeg skal uansett ta med meg all læringen videre i 2018 og bruke årets frustrasjon som motivasjon i året som kommer. Totalt sett føler jeg meg langt sterkere enn jeg gjorde i fjor høst, og spesielt kjøringen i Blancpain GT mesterskapet hvor jeg matchet eller var raskere enn mange av de etablerte førerne fra BMW har gitt meg masse motivasjon til å ta fatt på en ny sesong med teamet over vinterpausen» – avslutter Krognes.

Krognes har kontrakt med Walkenhorst Motorsport også for 2018, og planleggingen av året fortsetter i månedene som kommer.

 

Foto: Peter Elbert