Gislerud rett til topps med ny bil

c_gislerud.jpgChrister Gislerud fra Oslo stilte til start med en splitter ny Porsche 997 GT3 i helgens løp på Ring Djursland i Danmark. At den nye bilen fungerte var det ingen tvil om.

Det skulle kjøres tre kvalifiseringer og tre heat under helgens SCC Festival, og Gislerud var ikke snauere enn at han satte bestetid i samtlige tre kvalifiseringsomganger. Dermed startet han fra beste startspor i alle de tre finaleheatene.

Den første finalen gikk helt etter boka. Gislerud tok starten og ledet fra start til mål. Over mål hadde han en komfortabel luke på seks sekunder foran Johannes Graversen i en Fiat X 1/9 Turbo på andreplass. Frederik Holm kapret den siste plassen på pallen i sin Renault Megane Trophy V6.

I den andre finalen var Gislerud igjen overlegen, og kunne kjøre i mål hele 16 sekunder foran Lars Schönemann og Frederik Holm. Imidlertid ble han etter løpet idømt 20 sekunders tillegg for tyvstart, noe som skøv unggutten ned på en tredjeplass.

– Clutchen ville ikke løse helt ut når jeg sto på startplata, så jeg kom til å trille sakte fremover rett før starten gikk. Det hadde ikke noe å si for resultatet, men tyvstart er dessverre tyvstart, kunne Gislerud fortelle etter at avgjørelsen ble kjent.

Etter to korte finaler var det klart for den tredje og siste finalen. Denne gangen skulle de ikke kjøre de vanlige 13 rundene, men hele 42 runder. Etter å ha sikret klasseseieren i de to første finalene fikk Gislerud beskjed av teamet om å sikre klasseseieren, fremfor å kjempe om totalseieren. De første rundene gikk alt etter planen. Johannes Graversen tok starten i sin Fiat og Gislerud fulgte pent etter. Etter noen runder synes imidlertid Gislerud at Graversen kjørte litt for sakte og bestemte seg for å bremse seg forbi. Det endte med en snurring.

– Jeg er vant til ABS fra den gamle bilen, noe den nye bilen ikke har. Dermed bremset jeg litt for hardt og låste hjulene slik at jeg snurret. Når jeg endelig kom i gang igjen hadde jeg ramlet ned til en femteplass, forteller Gislerud.

Men Gislerud hadde ikke gitt opp. I løpet av den lange finalen kjempet han seg tilbake til andreplassen totalt og nok en klasseseier. Dermed fikk han nok en gang full pott og enda større ledelse i sammendraget.

– Selv om jeg hadde et par misser i helgen er vi veldig fornøyde med den nye bilen og med resultatene. Vi ser nå at dersom alt fungerer så kan vi være med å sloss om totalseieren, avslutter Gislerud.

Feltets andre nordmann, Joakim Ottersen, hadde også en god helg. Med sin Honda Civic kjørte han inn til en andreplass og to førsteplasser i den minste klassen.

Neste runde i Special Saloon Car Championship går av stablen den 9. august på Padborg Park.