Gleder seg til å komme i gang

O_C_Veiby
Ole Christian Veiby gleder seg til å komme i gang for alvor med rallykarrieren. I debuten under Rally Hedemarken røk drivaksel etter 10 kilometer, derfor ser han på Sigdalsrally som den virkelige debuten.

 

Den tidligere norgesmesteren i crosskart satser nå først og fremst på rally, selv om han regner med å kjøre noen crosskartløp også til sommeren. 16-åringen debuterte i fjorårets siste NM-runde – Rally Hedemarken – men en ødelagt drivaksel sørget for at det ble en kortvarig glede. Allerede etter ei mil var det sluttkjørt.

– Under helgens Sigdalsrally satser jeg på å ta meg til mål. Vi kommer til å kjøre i vårt eget tempo og konsentrere oss om det. Jeg gleder meg enormt til å komme i gang, og føler meg godt forberedt, sier KNA Solør Motorsport-føreren, som har med seg Stig Rune Skjærmoen som kartleser.

De kjører en Ford Fiesta ST i ungdomsklassen, og har ikke satt seg noe annet mål enn å ha progresjon i kjøringen.

– Hvert løp denne sesongen blir et nytt bekjentskap for meg, og det vil handle om å høste erfaringer. Sigdalsrally vet jeg egentlig lite om. Jeg blir nok litt klokere etter fredagens gjennomkjøring. Det skal bli greit å få et løp i kroppen før neste helgs NM-åpning på Hadeland, mener han.

NTG-eleven kommer til å kjøre samtlige NM-runder denne sesongen. Han regner også med at det blir noen flere løp utover det, uten at alt er bestemt ennå.

– Jeg har lyst til å kjøre så mye som mulig. Men nå får vi først gjøre unna Sigdalsrally. Jeg har masse sommerfugler i magen, men er nesten ikke nervøs. Jeg bare gleder meg til å komme i gang, sier han.