Gleder seg til debuten i Rally Sweden

O_C_Veiby_15_feb
Ole Christian Veiby har i mange år tatt turen over grensa for å følge Rally Sweden. I år står han endelig på startstreken selv.

– Det er vel ikke noe løp jeg kjenner så godt som tilskuer som Rally Sweden. Jeg har fryst i mange timer i skogen på legendariske etapper som Vargåsen og Rämmen. Derfor gleder jeg meg veldig til å bytte ut varmedressen med kjøredressen, sier Ole Christian Veiby med et smil. Sammen med sin kartleser Anders Jæger ser 18-åringen frem til å ratte sin Citröen DS3 R3T under nærmest perfekte vinterforhold. Ekstra moro blir det å kjøre VM på hjemmebane. Store deler av fredagens etapper foregår nemlig på norsk side av Finnskogen, samt publikumsetappen på flomverken på Kirkenær.

– Det kommer til å bli utrolig kult. Nærmere VM på hjemmebane er det nesten ikke mulig å komme. Deler av den ene prøven kjenner jeg fra Rally Finnskog, men resten av etappene er helt nye for meg, sier Ole, som har junior-VM som sitt store mål i år. Der fikk han en pangstart på sesongen, med en meget sterk tredjeplass i Monte Carlo. VM-runden i Sverige inngår imidlertid ikke i junior-VM.

– Men jeg har likevel valgt å kjøre løpet. All kjøring er bra for å bli enda bedre kjent med bilen. Minst like viktig er det også å bli kjent med løpet og fartsprøvene for senere år. Forhåpentligvis skal jeg prestere bra der om noen år i en enda bedre klasse. Det å kjenne løpet og veiene er en stor fordel i rally, forklarer han.

I og med at Rally Sweden er utelatt fra kalenderen i junior-VM, er ikke løpet like attraktivt for WRC3-bilene, klassen hvor Ole kjører.

– Det er ingen andre enn oss som deltar i klassen, og vi har derfor ingen direkte konkurrenter. Kommer vi til mål, så får vi maksimalt med poeng i WRC3. Det hadde vært moro å ta med seg pokalen hjem til Kongsvinger.

– Men det viktigste er erfaringene dette løpet vil gi. Derfor er det så viktig å fullføre løpet og bli kjent med samtlige etapper, understreker han.

Foto: Benjamin A. Ward / benjaminward.no