Gleder seg til Høljes

E_H_Leifsen
Daniel og Åsmund Holten og Ernst Holten Leifsen er klare for årets høydepunkt i rallycross, den svenske VM-runden i Høljes. Daniel i Supercar, Åsmund i Supercar Lites og Ernst i Touring Car. Alle satser mot en semifinale. I fjor var det 30.000 rundt banen.

– Det er et løp jeg har gledet meg til å kjøre helt siden det i vinter ble klart at jeg også i år skulle få kjøre Supercar, og at dette løpet var med på terminlisten min, sier Daniel, som takker både hovedsponsoren sin Granberg AS og teamet han kjører for Olsbergs MSE for den innsatsen de legger ned for at han skal få kjøre og gjøre det best mulig.
– Det å få kjøre i Høljes er stort. Det er femte gangen for meg til helgen, og som regel har det gått bra,  jeg har vunnet heat og gjort det bra sammenlagt. Det er noe med atmosfæren i Høljes, og publikum, som gjør at det er helt spesielt for meg å kjøre der. I fjor kom det 30.000, som var rekord, så det skal bli moro å se hvor mange som kommer i år når det er VM-runde, sier han.

Daniel har hatt gode resultater de to siste årene da han har kjørt Supercar i Høljes, og begge gangene vært topp ti til slutt. I fjor kom han til finalen og ble nummer fem i løpet.
– Banen i Høljes har etter min meining alt en rallycrossbane skal ha, og jeg liker veldig godt å kjøre der. Vi kjørte en test der dagen etter VM-runden på Lånke, og jeg føler at jeg har farten inne, forklarer han, som likevel ikke legger skjul på at nivået har endret seg fra i fjor da det var EM.
– Det blir tøft og denne gangen er det 40 biler påmeldt i Supercar, og nivået både på biler og sjåfører er veldig høyt. Jeg setter meg likevel det samme målet som jeg hadde og greide på Lånke, nemlig en semifinale, og kjører for det fra første treningsrunde.

For Åsmund Holten er det første gangen han skal rundt i en rallycrossbil på Høljesbanen, men han har vært der flere ganger som mekaniker.
– Ser frem til å kjøre der, og fra det siste løpet jeg kjørte i Strängnäs vet jeg at jeg er i ferd med å få større fart på bilen, og nærmer meg de beste, sier han,  som håper fremgangen vil holde frem i Høljes.
– Vi har jobbet i flere løp nå med å finne et bra oppsett på bilen, som fungerer og går fort, og jeg håper vi kan komme videre med dette også i Høljes.
Runden i Supercar Lites i Høljes hører med i RXLites,  serien som Daniel vanligvis kjører med bilen, og denne gangen er det 14 biler påmeldt i klassen.
– Bare tolv går videre til semifinalen, og det er målet mitt å greie det denne gangen, slutter Åsmund Holten

Ernst Holten Leifsen kjørte i Touring Car- klassen i Høljes også i fjor, og nå er han igjen klar for ett nytt løp på banen med sin Citroen DS3, etter et motorhavari i vår.
– Vi monterte motoren i helgen og fikk testet på Vikedal Motorbane på tirsdag, og nå gleder jeg meg skikkelig til å kjøre på Høljes igjen, sier Ernst, som i fjor kjørte bra tider og var på nippet til å komme videre fra semifinalen.
-Banen på Høljes passer både meg og bilen bra, og målet er å komme meg til en semifinale.