Glenn Haug best i Landsfinalen

Vinner landsfinale 2Det var en forrykende Landsfinale arrangert av NMK Elverum lørdag, og kampen om finaleplassene var kanskje hardere enn noen gang. Her måtte man være med fra start til mål i innledende omganger for å sikre seg en plass i en av de fire finalene. At en med full pott ble trukket ned i B-finale er ikke så uvanlig, men i tillegg var det 12 stykker med 27 poeng og de tre siste i D-finalen hadde 25 poeng. Og det var Glenn Haug fra NMK Gardermoen som til slutt stod øverst på pallen med den største pokalen. Haug hadde full pott etter innledende omganger og kjempet en hard kamp i A-finalen med både Petter Leirhol, NMK Valdres og klubbkamerat Lasse Rud. Leirhol var i ledelse det meste av finalen, men rullet i alternativsporet på siste runde.

Vinner landsfinale 1Haug vant foran Lasse Rud og Morten Rønning fra NMK Namdal. Rønning vant i 2008 den første Bilcross Jr. Challenge og både han og Rud har kjørt mye bilcross, men kanskje ikke tippet som favoritter før løpet. Disse to gutta var nok like fornøyde som Haug med sine plasseringer.

Harald Sundqvist (NMK Nedre Hallingdal), Thomas Bryntesson (NMK Trøgstad) og Petter Leirhol fulgte på de neste plassene i A-finalen og disse seks er dermed kvalifisert til neste års Landsfinale som arrangeres av NMK Trøgstad.

NMK Elverum hadde flere hjemmefavoritter som håpet å kunne hevde seg i denne finalen, men det var bare Kjetil Finstad som hadde full pott etter innledende omganger. Han ble trukket ned i B-finale og endte på niende plass totalt.

Flere av deltagerne hadde tatt steget fra junior til senior dette løpet og imponerte i seniorklassen. Henning Maribo (NMK Nedre Hallingdal), Marius Karlstad (NMK Gardermoen) og Marius Bermingrud (KNA Eiker) deltok tidligere i år i Juniorlandsfinalen og ble henholdsvis nummer 10, 11 og 14 på Elverum. Det lover for god rekruttering.