Glenn Haug beste norske i RX2 før Høljes

Glenn Haug har en fjerdeplass å forsvare foran helgens runde av RX2 på Höljes i Sverige, og han er best av de norske i sammendraget foran den store rallycross-festen.

Nå er det klart for årets store høydepunkt for alle som er glad i Rallycross. Det er VM runde i Høljes og det er ventet godt over 40.000 tilskuerer. Kjøringen starter allerede fredag med Super 1600 og RX2. I klassen RX2 er bilene helt identiske og er raske biler med 2,4 sugemotor på 320 Hk og firhjulsdrift. Det er seks norske førere på startstreken, deriblant Glenn Haug som er best av de norske i sammendraget etter 3 løp.

Mange fans og norske supporterer har vært her hele uken, og endelig starter konkurransehelgen. Supercar EM og VM kjører trening fredag mens Super 1600 og RX2 kjører Q1 og Q2. Det skal kjøres 4 kvalifiseringsomganger som legger grunnlaget for semifinaler. Målet for Glenn er selvfølgelig å være topp 12, og gjerne så langt opp som mulig å sikre seg et best mulig startsport i semifinalen.

Det er et knallhardt startfelt og alt må klaffe om man skal ta seg helt til finalen i dette løpet. Glenn ligger på en noe overraskende og ikke minst sterk 4. plass i sammendraget og er beste norske fører i RX2 etter tre kjørte løp. Han har tidligere kjørt i Super 1600, men er best kjent fra det norske bilcross miljøet der han blant annet har en seier i Landsfinalen 2016.

Det skal kjøres 7 løp i årets sesong i RX2, derav runden i Sverige blir den 4. og viktige runden. Neste runde kjøres i Canada, og bilene skal fraktes med båt etter løpet i Høljes. Neste helg skal alle bilene være på plass i Rotterdam, der båten går fra Holland til Canada der det neste løpet kjøres 4.-6. august.

 

STARTLISTE RX2 (rekordstort startfelt).

2 Ben-Philip Gundersen NOR Ben-Philip Gundersen
6 William Nilsson SWE JC Raceteknik
8 Simon Wågø Syversen NOR Set Promotion
9 Glenn Haug NOR Glenn Haug
11 Tanner Whitten USA Olsbergs MSE
12 Anders Michalak SWE Anders Michalak
13 Cyril Raymond FRA Olsbergs MSE
17 Hampus Rådström SWE Hampus Rådström
18 Linus Östlund SWE Linus Östlund
19 Andreas Bäckman SWE Olsbergs MSE
21 Marcus Höglund SWE JC Raceteknik
22 Johan Larsson SWE Team Faren
26 Jessica Bäckman SWE Olsbergs MSE
36 Guerlain Chicherit FRA Olsbergs MSE
40 Dan Rooke GBR Team Faren
51 Sandra Hultgren SWE Sandra Hultgren
52 Simon Olofsson SWE Simon Olofsson
55 Vasiliy Gryazin LVA Sports Racing Technologies
56 Thomas Holmen NOR Bard Holmen
58 Santosh Berggren SWE Santosh Berggren
69 Sondre Evjen NOR JC Raceteknik
91 Jonathan Walfridsson SWE Helmia Motorsport
96 Guillame De Ridder BEL JC Raceteknik
98 Stein Fredrik Akre SWE Stein Fredrik Akre