God avslutning for Mads

m_ostberg_14_FRA
På siste dag av Rally Frankrike stemte endelig alt, og Mads Østberg var med å kjempet i teten hele dagen, og tok også sin første fartsetappeseier på asfalt. Etter en bra første dag, en trøblete annen dag, stemte endelig det meste på løpets siste dag. Det ble tilslutt en 7. plass sammenlagt.

– Kjøringa i helga har egentlig vært knall-bra, forteller Mads. – Hadde det ikke vært for alle problemene vi har hatt, så hadde dette holdt til et bra resultat. I dag fungerte alt endelig helt perfekt, og det har virkelig vært gøy å kjøre på asfalt. Tapte noen sekunder på en førerfeil på PowerStage, og uten den feilen så hadde vi jammen tatt poeng der også!

Rally Frankrike begynte bra for Mads og kartleser Jonas Andersson, men et problem med bakdiffen på lørdag gjorde at de både tapte tid og fikk en tidsstraff på 1min10sekunder for sen innsjekk til en prøve. Søndag var imidlertid gutta tilbake for fullt, og for første gang var de raskest av samtlige førere på en fartsetappe på et rent asfalt-rally med seier på SS17. På løpets PowerStage gjorde en avkjøring at gutta endte  fattige 0,1 sekund fra ett ekstra VM-poeng. Mads forklarte etter løpet at en ulyd i bilen gjorde han uoppmerksom, og at han da misforsto en note, og dermed tapte noen sekunder på en avkjøring.

Rally Frankrike ble vunnet av Jari-Matti Latvala, som dermed tok sin første seier på asfalt. Andreas Mikkelsen ble nummer to, mens Mads’ teamkollega Kris Meeke kjørte inn til tredje plass.

Neste løp på kalenderen er Rally Spania, som kjøres i Salou 24-26 oktober.

Resultat totalt Rally Frankrike 2014
1. Latvala, VW
2. Mikkelsen, VW +44,8
3. Meeke, Citroën +1.05,3
4. Sordo, Hyundai +1.48,7
5. Hirvonen, Ford +2.00,7
6. Evans, Ford +3.00,8
7. Mads, Citroën +3.02,5
8. Neuville, Hyundai +4.08,4