God avslutning for Østberg

M_Ostberg_mex_13_2
Mads Østberg avsluttet sterkt med nest beste tid på Power Stage i Mexico på søndag. Som bil nummer to på veien hadde han et nesten håpløst utgangspunkt for å kunne ta noen av de ekstra VM-poengene som deles ut, allikevel var det kun Sebastien Ogier, som startet 11 posisjoner senere, som var raskest.

– Det hadde jeg aldri trodd skulle være mulig, sa Mads etter målgang. – Med en så tidlig startposisjon så er det så mye grus som ligger at det er nesten umulig og kjøre fortere enn de som kommer etter. Veien blir jo bare bedre og bedre etter hver bil som kjører i gjennom, og Ogier hadde alle bilene foran seg til å rydde vei. Det er ingen linjer å kjøre etter, og man taper utrolig mye tid på å brøyte seg vei.

Rally Mexico startet perfekt for Mads og Jonas, med 4 fartsetappe-seire på fredag og en andre plass sammenlagt, med kun Sebastien Ogier foran. En ødelagt dynamo gjorde imidlertid at de måtte bryte etter første prøve lørdag, og de pådro seg en tidsstraff på 25 minutter. De startet igjen i dag, men med kun tre prøver og en utfordrende start-posisjon var det ikke mulig å klatre høyere på resultatlisten enn 11. plass.

– Totalt sett er jeg godt fornøyd med resultatet, forteller Mads. – Er selvfølgelig utrolig skuffa over å måtte bryte rallyet med en teknisk feil, men vi lå jo faktisk på andre plass når det skjedde og hadde kun Ogier foran oss. Vi har vært raskest på flere prøver, og PowerStage i dag var bare helt utrolig. Hadde aldri trodd at det skulle være mulig å ta poeng med en så tidlig start-posisjon. Nå gleder jeg meg til Portugal og en ny fight med Ogier!

Neste løp på VM-kalenderen er Rally Portugal, som kjøres på Algarve-kysten 11 – 14 april.

Resultat totalt Rally Mexico 2013

1. Sebastien Ogier, VW
2. Mikko Hirvonen, Citroën +3.28,9
3. Thierry Neuville, Ford +4.23,8
4. Dani Sordo, Citroën +6.06,7
5. Nasser Al-Attiyah +8.34,5
11. Mads Østberg, Ford +26.40,4

VM-stillingen etter 3 runder

1.Sebastien OGIER – 74
2. Sebastien LOEB – 43
3.Mikko HIRVONEN – 30
4. Dani SORDO – 27
5. Mads ØSTBERG – 26
6.Thierry NEUVILLE – 25
7. Jari-Matti LATVALA – 15
8.Martin PROKOP – 14