God avslutning på trøblete helg

mads_ostberg_port_500.jpgTil tross for at Rally Sardinia ble preget av store tekniske problemer, kan Mads Østberg se tilbake på en solid avslutningen av løpet. Nå er han optimist før Akropolisrally om to uker, som er neste VM-runde.

 Søndag holdt den unge østfoldingen et jevnt, godt tempo og var inne blant de åtte beste på tre av de fire avsluttende fartsetappene.

– Det ble en ålreit avslutning på en vanskelig helg. Ingen av prøvene var perfekte, men jeg avsluttet på godkjent måte. Jeg har mye mer å gå på tempomessig, men det er bedre å ta ut dette når jeg har noe å kjøre for, sier Mads, som legger til at han og kartleser Ole Kristian Unnerud ikke har hatt et eneste «tilbud» i løpet av hele løpet. Det forteller alt om hvor kontrollert de har kjørt på de vanskelige grusveiene.

Diverse tekniske problemer satte en stopper for en topplassering, og de norske gutta måtte til slutt nøye seg med 11. plass. Når bilen har fungert, har Subaru-føreren vært inne blant de åtte beste på hver etappe.

– Jeg har allerede begynt å tenke på VM-runden i Hellas om to uker. Til den bør vi være godt forberedt. I løpet av helga har vi fått luket bort en god del feil med bilen, samtidig som vi har fått mer erfaring med røffe fartsetapper, forteller han.

Subaru Rally Team Norways serviceteam har opplevd en travel helg, og Mads skryter voldsomt av innsatsen til mekanikerne sine.

– De har gjort en fantastisk jobb. Uten den innsatsen hadde jeg ikke kommet meg gjennom helga. Fredag skiftet de girkasse, turbo, drivakslene og hadde full service på bilen i løpet av en service. Det er rett og slett imponerende, sier Mads, som er stolt av mekanikergjengen han har med seg.