God avslutning på vintersesongen for Aasen

M_Aasen_600 M_Aasen_600
I går gikk Numedalsrally, årets tredje NM-runde i rally av stabelen og etter syv kjørte etapper kunne rallyfører Marius Aasen og kartleser Marlene Engan ta med seg nok en klasseseier hjem.

 

I fjor ble Numedalsrally avlyst på grunn av været da flere av etappene hadde smeltet bort, og dessverre også i år var ikke forholdene helt optimale og deltagerne fikk bryne seg på alt fra snø og is til bløt snø og grus.

 

Før start var duoen fast bestemt på å kjøre inn til ny topplassering i NM-klassen for biler med framhjulstrekk (2WD), og skal man hevde seg i denne klassen har en ikke tid til å ligge på latsiden.

 

Inn til første service lå de på en andreplass, kun 4 sekunder bak ledende Anders Kjær i 2WD. Etter service fungerte Aasen som løypemaskin for de andre.

 

– På noen av etappene var det veldig mye bløt snø i veien, noe som gjør at vi som da startet som bil nummer fire på veien, har veldig lite feste. Vi har ingen spor å følge, og må virkelig jobbe for å finne feste i veien. Her taper vi mye tid til de andre tohjulsdrevene bilene som starter lengre bak, forklarer Aasen.

 

Fornøyde med helgens innsats

– Jeg er veldig imponert over hva Marius får til med den bilen. Jeg er ganske sikker på det ikke går an å kjøre noe fortere med den type bil, og vi har virkelig stått på i helgen. Vi er avhengig av at absolutt alt klaffer og samarbeidet i bilen har fungert strålende. I dette løpet må man virkelig tørre å utfordre seg selv, mener kartleser Marlene Engan fra NAF Motorsport Asker og Bærum.

Til start i Numedalsrally fant man et sterkt startfelt med over 130 biler, og dermed kunne duoen se seg svært fornøyde med en 12. plass totalt. Det ble fight fra første meter i NM-klassen for biler med framhjulstrekk (2WD) og her kjørte de inn til en 2. plass.

 

– Jeg er veldig fornøyd med helgens innsats! At vi klarer å kjøre fortere enn R2-bilene som både har bedre motor og et mer utviklet understell er jeg veldig fornøyd med. Det er veldig motiverende og det viser at vi gjør mye riktig, smiler Aasen som nå ser fram til sommersesongen.

 

NM-stilling 2WD, 3 av 7 runder (uoffisiell)

1. Anders Kjær, NMK Larvik, Renault Twingo R2, 76

2. Steve Røkland, NMK Gardermoen, Ford Fiesta R2, 71

3. Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum, 53