God dag på jobben for Tommy Rustad

rustad_test02_11_490.jpgTommy Rustad hadde en god dag på jobb i sin Volvo C30 under dagens STCC-runde på Knutstorp i Sverige. Han kjørte inn til henholdsvis andre- og femteplass i de to løpene og avanserte til tredjeplass sammenlagt. Nå vil han vinne i neste runde på Mantorp.

-Jeg er veldig godt fornøyd. Det ble mange poeng, og dette var uten tvil en av mine aller beste løpsdager på denne banen, sa Tommy Rustad. Det var kun Mattias Andersson av konkurrentene som sanket flere poeng i de to løpene, og med avansement til tredjeplass sammenlagt viser nå Rustad at han skal kjempe om sammenlagtseieren i årets Scandinavian Touring Car Championship (STCC).

-I fjor startet jeg med en seier og tre brutte løp på de to første rundene, så det er stor fremgang. De to banene vi har kjørt på så langt er heller ikke favorittbanene våre. De sliter hardt på dekkene foran for oss som har fremhjulsdrevne biler. Derfor der jeg frem til å komme til Mantorp i neste runde. Der vil jeg ha store forventninger til meg selv, og kjøre for årets første seier.
Rustad innledet med å kjøre inn til fjerde beste tid under fredagens første kvalifiseringsomgang. Da var Rickard Rydell raskest. I den andre omgangen avanserte den norske Volvo-føreren til tredjeplass, og det ga tredje startspor i dagens første finale. Beste startspor hadde Fredrik Ekblom. Med Rydell i tredje spor, lå alt til rette for et skikkelig oppgjør mellom tre av Nordens aller beste racerførere gjennom en årrekke.Fredrik Ekblom klarte å holde seg i tet fra start til mål, mens Tommy Rustad kom seg forbi Rickard Rydell allerede i starten og sikret andreplassen. Han presset også Eklblom hardt på slutten.
-Jeg ville ikke ta noen unødige sjanser, så jeg valgte å sikre andreplassen, sier Rustad. Det var kun 1,36 sekunder som skilte de tre over målstreken etter 20 minutters kjøring.
Med andreplass i første løp fikk Tommy Rustad 7. startspor i det andre. Ikke noe godt utgangspunkt på den forholdsvis trange og svingete banen, men slik er reglene. Rustad hadde imidlertid igjen et godt løp. Han avanserte til en fjerdeplass, men i et forsøk på å gå opp til tredjeplass havnet han utenfor banen. Han kom ut på sjetteplass igjen, men avanserte senere til femteplass.

-Det er veldig vanskelig å komme med i kampen om en pallplass med 7. startspor på Knutstorp. Det blir heldigvis bedre når vi kommer til Mantorp, for der satser jeg på seier i første løp og da blir det 8. startspor i det andre.

Etter to runder og fire løp i Nordens mest prestisjefylte racingserie er det Johan Sturesson som leder sammenlagt med 57 poeng. Britiske Colin Turkington har 47, mens Tommy Rustad på tredjeplass har 46.
Neste runde i STCC kjøres på Mantorp, 20.-21. mai.

Resultat Knutstorp 1. løp
1. Fredrik Ekblom (S), VW, 19.53,348
2. Tommy Rustad (N), Volvo, +0,466 sek
3. Rickard Rydell (S), Chevrolet, +1,369
4. Martin Öhlin (S), BMW, +3,188
5. Patrik Olsson (S), VW, +5,351

Løp 2
1. Mattias Andersson (S), Alfa Romeo, 21.00,698
2. Johan Sturesson (S), BMW, +0,546
3. Colin Turkington (GB), BMW, +1,145
4. Patrik Olsson (S), VW, +2,381
5. Tommy Rustad (N), Volvo, +3,050

Poengstilling STCC etter 2. runde
1. Johan Sturesson (S), 57 poeng
2. Colin Turkington (GB), 47
3. Tommy Rustad (N), 46
4. Mattias Andersson (S), 45
5. Rickard Rydell (S), 37