God gjennomkjøring før Rally Sweden

O_C_Veiby_15_finnsk
Ole Christian Veiby var raskeste tohjulstrekker under Rally Finnskog, men ble disket etter å ha fått hjelp av tilskuere etter en avgjøring ved målpassering på SS3. – Synd det endte slik, men løpet ble uansett en meget god gjennomkjøring før Rally Sweden, sier 18-åringen.

– Jeg har alltid ledd av folk som har dradd av veien etter målpassering. Men nå kommer jeg aldri mer til å dra på smilebåndet av det, sier Ole med galgenhumor.

Unggutten lot seg ikke knekke av avkjøringen, og beholdt det gode humøret selv om han hektet sin Citröen DS3 R3T i brøyta rett etter målpassering på SS3. Han måtte ha hjelp av publikum til å få bilen på veien igjen, noe som er forbudt etter målpassering.

– Jeg hadde aldri fått bilen på veien igjen uten hjelp, så alternativet var å bryte der og da. For meg var ikke det noe alternativ. Det var aldri snakk om at jeg satset over evne, og hadde faktisk merket meg den vanskelige svingen under gjennomkjøringen. Men da bilen fikk tak i brøyta, kom jeg meg aldri ut av den, sier han.

Med Anders Jæger i kartleserstolen var han raskeste tohjulsstrekker under årets andre NM-runde. Det er noe rallytalentet tar med seg før VM-runden i Sverige som starter med en superspesialetappe på travbanen i Karlstad torsdag kveld.

– Det er litt surt at løpet endte på denne måten, men det viktigste var at vi fikk en lang dag i bilen og lærte den enda bedre å kjenne. Sånn sett var Rally Finnskog et viktig løp for oss, sier Ole, som ikke var helt fornøyd med hvordan bilen oppførte seg der hvor det var sporete.

– På de partiene tapte vi mye, og jeg ble litt passiv i svinger på grunn av at jeg ikke hadde det festet jeg ville ha. Det ble mye sideveis i svingene. Men der hvor det var optimale forhold, var bilen en drøm å kjøre, sier han – noe den avsluttende Bæreia-etappen var et bevis for. Etter en snurring på SS1, tapte han rundt 40 sekunder til sin argeste konkurrent Marius Aasen. Før den siste etappen lå Kongsvinger-gutten 29,8 sekunder bak Aasen. Med en meget sterk tredjetid på avslutningsetappen, spiste han opp forspranget til Aasen – og var sju tideler foran på sammenlagtlista før han ble disket.

– Alt i alt er jeg veldig fornøyd med kjøringen. Nå retter jeg blikket mot noen spennende dager i Sverige, sier han.

 

Foto: Benjamin A. Ward