God kvalifisering av Stian Paulsen

stianp-act_08_500.jpgStian Paulsen (20) fra KNA Indre Ytre Østfold var meget godt fornøyd med kvalifiseringen, men måtte bryte begge i den belgiske Renault Sport Clio Cup på Spa Francorchamps i helgen.

Før helgens runde på den krevende belgiske banen hadde Stian satt seg mål at han skulle være blant de fem beste i enten en av kvalifiseringene eller i ett av løpene i den beinharde serien.

-Jeg klarte målet i begge kvalifiseringene. Det ble fjerdeplass begge ganger og det er jeg svært godt fornøyd med. Det er tross alt mange rutinerte førere i serien, med solide team bak seg. Jeg driver tross alt dette i ren privat regi, sier Stian Paulsen.

Men til tross for at han hadde fjerde startspor i begge finalene skulle han ikke komme seg til mål denne gangen.

-I det første løpet hadde jeg en knallstart. Men inn mot første sving kom det en førere utenfor meg og styrte rett inn i siden på bilen min. Han snurret og forsvant ut av banen og løpet, men jeg endte opp med ødelagt styrestag og en bil som nesten ikke lot seg styre, sier Paulsen. Han fortsatte en stund, og var på 3. plass etter første runde, men måtte etter hvert bryte.

-Banen var litt bøt da vi startet og da gikk det rimelig bra. Men etter hvert som banen tørket opp ble det umulig å styre bilen.

I det andre løpet endte det på samme måte.

-Jeg hadde en knallstart igjen, og var oppe på 3. plass. De to førerne foran meg lå side og side, og inn mot en sving i første runde ble det åpning på innersiden av dem. Jeg så muligheten til å passere dem begge, men da føreren nærmest meg oppdaget at jeg kom på innersiden styrte han rett inn i siden på bilen min. Resultatet ble et ødelagt hjul og et skjevt styrestag igjen, forteller Stian Paulsen. Igjen måtte han bryte, og dermed ble han uten plassering i helgens runde.

 

Neste løp i den belgiske Renault Clio Cup er på tyske Nürburgring 31. august. Det er en bane Stian Paulsen kjenner godt fra sine år i den tyske VW Polo Cup.